Tomaten voor de geiten in het Spaanse Almería wegens de historisch lage prijzen

De verontwaardiging stijgt onder de telers in het Spaanse Almería omwille van de prijscrisis in de sector. Zo ook bij Paco Fernández, een tomatenteler uit El Ejido.

Fernández stelt de lage prijs van tomaten aan de kaak en beweert dat hij in plaats van zijn tomaten aan 10 cent te verkopen ze nog liever cadeau doet aan een bevriende geitenboer. In onderstaande video zie je hoe Fernández de daad bij het woord voegt.

Demonstraties
De malaise in de tuinbouw in Almería is niet nieuw. Telers klagen al meerdere seizoenen na elkaar de zogenaamde ‘prijscrisis’ aan. Beelden van telers die hun volledige oogst zomaar dumpen zien we elk jaar terug.

Deze situatie zorgde in Almería op 19 november 2019 nog voor grote stakingen tijdens een historische betoging waaraan meer dan 16.000 mensen deelnamen, en waarin zowel de telersorganisaties als de afzetbedrijven hulp vroegen om de Spaanse AGF-sector van de ondergang te redden.

De demonstratie werd door de organiserende verenigingen als een ongekend succes beschreven en als een vuistslag op tafel om de aandacht te trekken van de desbetreffende overheden.

Ondanks het succes blijven de telers aanklagen dat er nog hoegenaamd niets is veranderd aan de situatie.

Bron: lavozdealmeria.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven