Abonneren

Vacatures

"Tweetende tuinders"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Opening nieuw pand Horconex mooie gelegenheid voor nieuwsjaarsreceptie

Tholen - "Is iedereen binnen?", vroeg directeur Cees van Uffelen vrijdagmiddag rond de klok van half vier. Er volgde gegrinnik, want de feestzaal in het het spiksplinternieuwe pand van Horconex in Poeldijk was goed volgestroomd met zo'n 350 genodigden. Iedereen wilde nu weleens zien hoe dat pand, van buiten wit en licht, er van binnen uit zou zien.

Bekijk hier het fotoverslag.


Xander van der Wilk, Jeroen Heemskerk, Michel Le Coz en Cees van Uffelen proosten met op de achtergrond een met bomvolle feestzaal.

Gasloos
Ook binnen bleek alles nog fonkelnieuw, wit en vooral ook licht. Op een perceel van in totaal 9950 vierkante meter is, na het slaan van de eerste paal in november 2018, een pand verrezen van in totaal 4600 vierkante meter, waarbij de helft bedrijfshal is en de andere helft bestemd voor kantoor-, ontvangst- en vergaderruimtes. 


Vanaf 14.00 uur druppelden de genodigden binnen om een rondje door het pand te maken op weg naar de feestzaal.

In lijn met de ontwikkelingen in zowel de utiliteitsmarkt als de tuinbouw is het pand gasloos en liggen er zonnepanelen op het dak: 750 in totaal. Samen met twee warmtepompen en een speciaal klimaatplafond zorgt dat voor een goed werkklimaat, waarbij het plafond ook bijdraagt aan geluidsdemping.


Het kantoor van Cees. Net als alle kantoorruimtes licht en met het opvallende klimaatplafond.


Foto's buitenkant pand: Rolf van Koppen Fotografie

Meer over het pand weten? Lees hier meer.

Gebouwd op de groei
En dat komt goed van pas, want er zal zo'n dertig man personeel in Poeldijk komen werken, op een totaal van 55 man personeel verdeeld over de andere vestigingen. In Poeldijk is er ruimte voor minstens een dubbel aantal, dus het gebouw is op de groei gemaakt. Zo zijn er ook voldoende vergaderzalen ingericht voor bezoek.


De bedrijfshal met op de achtergrond de feesttent. 

Ten tijde van het slaan van de eerste paal verwoordde Cees het als volgt: “Telers komen tegenwoordig allang niet meer in hun eentje om de bouw van een kas met ons te bespreken. En ook investeerders komen steeds vaker langs. Dan wil je niet dat zo’n investeerder bij de buren op zoek moet gaan naar een parkeerplek, zoals hier in Naaldwijk nog weleens het geval is. Het gaat toch ook om je uitstraling als bedrijf.” 


Speechtijd voor Cees

Nu écht een stapje terug voor Cees
Er werden her en der wel wat wenkbrauwen gefronst toen directeur Cees van Uffelen van kassenbouwer Horconex in de zomer van 2018 aankondigde een nieuw pand te gaan bouwen. Zeker toen hij ook nog vertelde het 'rustiger aan te gaan doen'. Collega's konden zich dat maar moeilijk voorstellen bij een man die zoveel hart voor de zaak heeft dat hij, zelfs als hij niet op kantoor is, graag alles in de gaten houdt. 


Ruben Voois, tot anderhalve week geleden in dienst van Horconex, maar inmiddels aan de slag gegaan bij John Snoek Glastuinbouwtechniek, nam uiteraard ook even een kijkje. Hij blijft ook in zijn nieuwe functie (samen)werken met Horconex en staat hier op de foto met Tim Kreuger van Alumat Zeeman.

Toch heeft Cees zich voorgenomen, nu de opening achter de rug is, het écht rustiger aan te gaan doen, zo vertelde hij in zijn speech. Daarin vertelde hij met een knipoog dat hij de laatste tijd steeds meer traplift- en scootmobielreclames ontvangt. Ook blikte hij nog even terug op het begin van het bedrijf, de tijd dat er vanuit huis gewerkt werd en werd er om de week een reis richting Frankrijk gemaakt om het bedrijf van de grond te krijgen. Dat waren nog eens heftige tijden.


De ouders van een van de werkvoorbereiders namen ook een kijkje tijdens de officiële opening

Maar nu er een nieuw directieteam staat in de persoon van Xander van der Wilk en Jeroen Heemskerk en ook compagnon Michel Le Coz vanuit Frankrijk het bedrijf draaiende houdt, gaat Cees een stapje terug zetten. Wel zal hij een stukje verkoop blijven doen en ook in een ondersteunende klankbordrol actief blijven.  

Bekijk hier het fotoverslag. Nog meer foto's zullen door Horconex gedeeld worden. 's Avonds was er tenslotte ook nog een feestje voor de medewerkers.

Voor meer informatie:
Horconex
www.horconex.nl 
info@horconex.nl 

 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven