Lichte stijging vega-recepten in kerstmagazines

Het aandeel vega-recepten in de kerstmagazines van de Nederlandse supermarkten is dit jaar licht gestegen naar 42,2 procent. Dat blijkt uit een analyse van Wakker Dier, die alle recepten uit de kerstmagazines van elf supermarkten met elkaar vergeleek. ”Dit jaar bieden voor het eerst alle supermarkten opties voor vegetarische kerstdagen,” zegt Anne Hilhorst van Wakker Dier. 
Kerstanalyse
De analyse van de kerstspecials geeft een gemêleerd beeld. Supermarkten die er vorig jaar uitsprongen, zoals Albert Heijn, Dekamarkt en Dirk, nemen duidelijk gas terug.  Supermarkten die vorig jaar niet of nauwelijks zichtbaar waren met vega-recepten, laten zich juist gelden: Jumbo, Aldi, Lidl en Deen zetten allemaal grote stappen. 

De organisatie legde alle kerstspecials naast elkaar. Opmerkelijk is dat de winst in het aandeel vegetarisch vooral wordt geboekt door een toename van de vega-recepten bij bijgerechten, brunch en high tea. Uit de analyse blijkt dat het vega-aandeel in de supermarkten vaste voet aan de grond heeft gekregen, aldus Wakker Dier. 

Bron: Wakker Dier


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven