Sharon Dijksma beëdigd:

"Sector innovatiekracht geven"

Koningin Beatrix heeft Sharon Dijksma beëdigd als staatssecretaris van Economische Zaken. Daarmee is het kabinet weer compleet. Dijksma volgt haar PvdA-partijgenoot Co Verdaas op. Die stapte twee weken geleden op na ophef over zijn declaraties als gedeputeerde in Gelderland. Dijksma zat van 1994 tot 2007 en van 2010 tot september dit jaar voor de PvdA in de Tweede Kamer. Tussendoor was ze staatssecretaris van Onderwijs in het kabinet-Balkenende IV.

Sharon Dijksma was na 18 jaar aan het Binnenhof nog maar 3 maanden weg toen ze al weer terug werd gevraagd door PvdA-leider Diederik Samsom. 'Ik had er niet op gerekend. Dit kwam voor mij heel onverwacht. Maar het is wel prachtig en dan zeg ik natuurlijk ja', zei Dijksma maandag na haar 'sollicitatiegesprek' bij premier Mark Rutte tegen Telegraaf.

'Ik wil de sector alle innovatiekracht geven die het nodig heeft', zei Dijksma aan nieuweoogst.nu. Ze gaf aan samen met de sector aan de slag te willen gaan. Naast innovatie noemde Dijksma ook de export en werkgelegenheid als belangrijke thema's voor haar werk als staatssecretaris van Economische Zaken. 'En natuur vind ik ook heel belangrijk', voegde ze daaraan toe.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven