Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Fair Produce richting 50 deelnemers

Steeds meer bedrijven maken een statement: ‘wij hechten waarde aan een sociaal personeelsbeleid’. Eind dit jaar verwacht Fair Produce een kleine 50 certificaten te hebben toegekend. Op dit moment zijn een flink aantal bedrijven bezig met de procedure voor certificering; dit zijn zowel teeltbedrijven, snijbedrijven als handelsbedrijven. De bedrijven die in het bezit zijn van het Fair Produce-­certificaat, zijn te raadplegen op www.fairproduce.nl.

Eerlijk product

Bart Jan Krouwel, voorzitter van keurmerk Fair Produce is blij met het groeiend aantal deelnemers. “Ik ben van mening dat de champignonsector een prachtige bedrijfstak is die een plaats verdient in de Nederlandse agribusiness. Zij kan zich geen excessen en imagoschade veroorloven. Een groot aantal teelt-­‐ en handelsbedrijven in de sector vindt dit ook. Zij hebben dan ook hun nek uitgestoken voor keurmerk Fair Produce. Bedrijven in de sector pakken hun verantwoordelijkheid voor een eerlijk product. Retailers en foodservicebedrijven krijgen hiermee een product in handen dat zij vol vertrouwen en trots in het schap kunnen leggen.

Stichting Fair Produce Nederland garandeert dat de producten die voldoen aan de eisen van ketenkeurmerk Fair Produce zijn vervaardigd door medewerkers die daarvoor fair zijn behandeld. Dat wil zeggen: zij krijgen een eerlijk loon volgens de Nederlandse wet-­ en regelgeving, beschikken over goede huisvesting en werken onder goede arbeidsomstandigheden. Bedrijven voldoen aan strengere eisen dan wettelijk noodzakelijk en werken in gecontroleerde ketens.

Bron: Nieuwsbrief Fair Produce
Publicatiedatum:

Gerelateerde artikelen → Zie meer