Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Vernieuwd bedrijfsrestaurant Rob & Bob geopend

Maandag 16 december opende Bob Hutten van Hutten Catering het vernieuwde bedrijfsrestaurant Rob & Bob bij Koppert Cress. Tijdens een bezoek van leden van VNO-NCW, waar zowel Rob Baan als Bob Hutten een presentatie hielden, was er ook gekozen voor de officiƫle opening.

Baan en Hutten hebben elkaar gevonden in hun duurzaamheid en vormgegeven in het concept van Rob & Bob. Het bedrijfsrestaurant, waar het concept 80/20 voor gezonde voeding in de praktijk wordt gebracht, laat een voorbeeld zien van hoe de lunch ook duurzaam kan zijn. Er is gekozen voor gerechten gebaseerd op groenten en een minimale hoeveelheid dierlijk eiwit, waarbij het streven is om tenminste 150 g van de dagelijks benodigde hoeveelheid van 250 g reeds tijdens de lunch te verstrekken. Dagelijks maken medewerkers en gasten gebruik van het restaurant waar en van waaruit, alleen al in het afgelopen jaar, 42.500 maaltijden werden bereid en uitgeserveerd. Op basis van de feedback van gebruikers is de samenstelling en receptuur aangepast en suiker en zout achterwege blijft, omdat de smaak uit groenten komt.

Uitbreiding
Het restaurant Rob & Bob is uitgebreid met 40 extra zitplaatsen en de keuken en uitreikplaatsen zijn flexibel gemaakt. Op deze manier kan de indeling, afhankelijk van functie en evenement, aangepast worden met apparatuur en elementen. In de afgelopen drie jaar hebben verschillende bezoekers kennis genomen van het concept en het streven van de ondernemers om medewerkers goede voeding te geven. Rob Baan wil hierin zo ver gaan, dat hij de strijd is aangegaan met de belastingdienst om de fiscale bijdrage voor de lunch niet te betalen. Immers, veiligheidskleding en andere beschermingsmiddelen voor medewerkers zijn ook niet belast, terwijl zij een bijdrage leveren aan gezondheid en veiligheid van de medewerker, aldus Rob. Het restaurant luidt nu de volgende fase in, in het verduurzamen van de keten, als het gaat over gezondheid en duurzaamheid. 

Koppert Cress zoekt naar natuurlijke, innovatieve ingrediƫnten, die chefs kunnen gebruiken om de smaak, geur en presentatie van hun gerechten te intensiveren. Het gaat daarbij om producten die voldoen aan de steeds strengere eisen van restaurants wereldwijd. Cressen zijn vers gekiemde plantjes van 100% natuurlijke, aromatische planten. Deze jonge planten bieden versheid en intensiteit in smaak en geur.

De organisatie is uitgegroeid tot een nationale speler op de markt van de culinaire dienstverlening en wil zich onderscheiden door het faciliteren van de persoonlijke ontwikkeling van samenwerkers en aandacht te schenken aan gasten, opdrachtgevers, leveranciers en de maatschappij. De Verspillingsfabriek is een initiatief van ondernemer Bob Hutten als reactie op het probleem van de grootschalige voedselverspilling. Na een pilot in samenwerking met Wageningen Universiteit en Foodsquad, waarbij er overrijpe tomaten van supermarktketen PLUS werden gebruikt voor een verse soep, ging Hutten in 2015 op zoek naar een oplossing om veel grotere reststromen groenten te redden. Zijn oog viel op een 'verspild' fabriekspand in Veghel, waarvan hij een deel verbouwde tot een fabriek met koel- en productieruimtes.

Voor meer informatie:
Koppert Cress
www.benelux.koppertcress.com

Publicatiedatum: