Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Nederlanders op de MJBizCon 2019

De grote jongens blijven over nu grootste cannabishype voorbij is

Tholen - Afgelopen week, van 11 tot en met 13 december, vond in de Verenigde Staten misschien wel de grootste cannabisbeurs wereldwijd plaats. De focus lag in Las Vegas drie dagen lang voornamelijk op de teelttechnische kanten die er bij de teelt van het groene gewas komt kijken. Niet gek dus dat er heel veel Nederlanders en Nederlandse bedrijven op de beurs te vinden waren. 

Bekijk de fotoreportage hier. 


Total Energy represent: Niek Luiten, Arthur Kroon, Dennis van Alphen, Johan van den Beukel, Peter Stuyt en Gerrit Otto

Tot grote tevredenheid van de standhouders kregen zij dit jaar steeds betere vragen op zich afgevuurd, vragen die ook blijk geven van toenemende teelttechnische kennis. Niet langer is de vraag van mensen met dikke portemonnees enkel of ze hun geld moeten steken in een kas of een indoor farm, maar steeds meer ook hoe ze die teeltfaciliteit moeten inrichten en een zo optimaal mogelijk teelt kunnen garanderen.


Arjan van der Meer (Dicans), Pim van der Knaap, Bas de Bekker (Orange Climate), Jeroen Verhagen (OC Verhulst), Olaf Mos (Dicans), Gerjo de Zeeuw (KE Fibertec), Matthias Haakman (KG Systems) en Henri van Hemert (Oerlemans Plastics)

Nu de grootste, explosieve groei voorbij is, is de verwachting dat in de markt de grote jongens over gaan blijven. In versneld tempo zal de cannabismarkt dus de ontwikkeling doormaken die bijvoorbeeld ook in glasgroenteland zichtbaar is, waar schaalvergroting partijen noopt tot 'eten of gegeten' worden. 


Jurjan van den Bremer, Brian Zimmerman, Ruud van Aperen en Freddy Sarkis (MJ Tech)

Canada verliest steeds meer terrein als leider op het gebied van cannabisteelt, terwijl de Verenigde Staten steeds meer 'het beloofde land' worden. Staat voor staat wordt er regelgeving uitgerold die kansen biedt voor cannabisteelt. Bestaande projecten worden uitgebreid, terwijl er ook nieuwe projecten worden opgestart. Ondertussen zijn 'nepprojecten', die alleen werden opgezet om zoveel mogelijk geld van investeerders binnen te halen, grotendeels ontmaskerd. 

Buiten Noord-Amerika om kijkt de sector ook naar de kansen in Zuid-Amerika en ook in Europa. In Nederland bijvoorbeeld, waar vanuit de tuinbouwtechnische toeleveranciers, maar bijvoorbeeld ook door Constantijn van Oranje, geroepen wordt om legalisering in Nederland. Hij riep deze zomer bedrijven op vooral in Noord-Amerika te kijken en getuige de fotoreportage hebben zij dat ook gedaan. 

Bekijk de fotoreportage hier.