minister Schouten gelooft in belang samenwerking

Regeling producenten- en brancheorganisaties blijft ook na 2020 gelden

Ook na 31 december 2020 blijft de Regeling producenten- en brancheorganisaties gelden. Dat schrijft minister Carola Schouten van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit aan de Tweede Kamer. De minister gelooft in samenwerking en wil dat voorzetten, nu er geen wijzigingen in de Europese regelgeving zijn voorzien.

"Ik vind het van belang om deze samenwerkingsvormen (producenten- en brancheorganisaties) in de Nederlandse land- en tuinbouw te kunnen continueren. Daarom zal de Regeling producenten- en brancheorganisaties ook na 31 december 2020 blijven gelden", schrijft Schouten.

De minister is 'voornemens de op grond van deze regeling reeds verleende erkenningen van producenten- en
brancheorganisaties te verlengen, zodat zij ook na 31 december 2020 blijven gelden'. De desbetreffende organisaties hoeven hiervoor geen nieuwe aanvraag te doen.

Organisaties die niet willen dat hun erkenning na 31 december 2020
doorloopt, kunnen de minister verzoeken om intrekking van de erkenning.

Algemeen bindendverklaring
In de Europese Gemeenschappelijke marktordeningsverordening (Vo 1308/2013) staat dat een algemeenverbindendverklaring uitsluitend een beperkte periode kan betreffen. De Regeling producenten- en brancheorganisaties zal worden aangepast zodat ook na
31 december 2020 algemeenverbindendverklaringen kunnen worden verleend en de aanvragen daarvoor al in 2020 kunnen worden beoordeeld.

Lees hier de Kamerbrief, een update op dit bericht van juli 2019.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© GroentenNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven