Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Duurzame haricots verts deze kerst bij Nature’s Pride

Deze week is de eerste haricots verts teler van Nature’s Pride in Afrika sociaal gecertificeerd! Inkoper Jeffrey Wupkes: “We zijn erg blij met het behalen van deze mijlpaal. Everest is onze hoofdteler voor haricots verts en is gevestigd in de Mount Kenya area in Kenia. Deze teler heeft potentieel om verder te groeien met zijn andere producten zoals peulen, sugar snaps, pepers en kruiden. We zien dat de markt vaker naar sociaal gecertificeerde producten vraagt en met de certificering van deze teler zetten we een belangrijke stap.” Hiermee ligt Nature’s Pride op koers van de duurzaamheidsdoelstelling van het Groenten&Fruit convenant. In dit convenant dat eerder dit jaar door diverse partijen uit de sector is ondertekend, is overeengekomen dat de deelnemers in stappen toewerken naar 100% sociaal gecertificeerde teelt in 2020.


Everest medewerkers& Els Lindeboom, CSR manager Nature’s Pride

For Life

De sociale certificering For Life van de non-profit organisatie IMO controleert dat de teler aan alle criteria van het internationale arbeidsrecht voldoet, zoals o.a. eerlijke beloning, gelijke behandeling van alle werknemers, afdracht van premies voor sociale verzekeringen en pensioen, etc. Daarnaast waarborgt het For Life certificaat fatsoenlijke en veilige werkomstandigheden, lokale betrokkenheid en respect voor het milieu. 

Het For Life certificaat is de basis voor het duurzaamheidsbeleid van Nature’s Pride. Het streven is om alle telers naar dit niveau te tillen. Nature’s Pride heeft zichzelf ten doel gesteld om eind 2013 50% van haar omzet sociaal gecertificeerd te hebben.

Certificering via IMO

Met het hanteren van het For Life certificaat heeft Nature’s Pride gekozen voor certificering via de non-profit organisatie IMO (Institute for Market Ecology) uit Zwitserland. IMO is een gerenommeerde internationale certificeringsinstelling voor biologische, duurzame en ethische controle met meer dan 20 jaar ervaring en duizenden gecertificeerde operaties in meer dan 70 landen wereldwijd.

Packhouse van Everestin Nairobi

Els Lindeboom, Social Responsibility Manager bij Nature’s Pride legt uit hoe de certificering van de teler Everest uit Kenia tot stand is gekomen: 
“In Januari 2012 ben ik een week bij Everest op bezoek geweest om samen met hen een interne pre- audit te doen. We hebben samen minutieus bekeken welke punten we nog moesten verbeteren om het For Life certificaat te kunnen behalen. Everest deed het gelukkig al hartstikke goed: arbeidscontracten, sociale voorzieningen werden al betaald, er is gratis vervoer, de lunch wordt gesubsidieerd en water is vrij beschikbaar, ook voor de dorpen, etc. Dus ze hoefden niet zoveel extra maatregelen te nemen. Daarom verliep de audit vorige week goed en is het For Life certificaat behaald. We zijn zeer trots op deze prestatie”
Nature’s Pride heeft middels een MVO Voucher steun gekregen van MVO Nederland om deze keten te verduurzamen. Daarmee kregen we de helft van het traject vergoed - Everest kreeg advies over eerlijke handel volgens het Fair For Life systeem. De andere helft van het traject betaalde Nature’s Pride.


Farm bij Timau, Mount Kenya 

Everest heeft nu de operaties op 5 van zijn farms en hun gloednieuwe packhouse gecertificeerd. In totaal werken er meer dan 1.000 mensen bij het bedrijf, die allemaal onder het For Life certificaat vallen.

Deze kerst levert Nature’s Pride dus haricots verts met een sociaal certificaat aan haar klanten. Wat een mooiere kerstgedachte!

Publicatiedatum: