Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
budget topsectoren bekend gemaakt:

65 miljoen voor topsectoren Agri&Food en Tuinbouw&Uitgangsmaterialen

Ruim 1.500 bedrijven gaan samen met onderzoeksinstellingen als NWO, DLO, TNO en universiteiten onderzoeken doen in de topsectoren. De bedrijven trekken voor die onderzoeken €319 miljoen uit. Op de inleg van de bedrijven legt het kabinet €83 miljoen bij. Dit schrijft minister Kamp van Economische Zaken (EZ) aan de Tweede Kamer. “Het bedrijfsleven draagt niet alleen bij aan onderzoek dat dicht bij de markt staat maar ook aan fundamenteel onderzoek, met name onderzoek uitgevoerd door universiteiten”, zo schrijft Kamp in de brief.

Het bedrijfsleven in de agri&food brengt ruim 32 miljoen euro samen. De overheid legt daar 8,6 miljoen euro bij. In de topsector voor tuinbouw en uitgangsmaterialen wordt naar verwachting bijna 20 miljoen euro aan private geld ingezet voor onderzoek. De bijdrage van de overheid is hier 5 miljoen euro.

Topconsortia voor Kennis en Innovatie (TKI)

De afgelopen maanden hebben ondernemers en wetenschappers in zogenaamde Topconsortia voor Kennis en Innovatie (TKI’s) gekeken welk onderzoek, van fundamenteel tot dicht bij de markt staand, zij in 2013 samen gaan doen en hoeveel geld ze er aan willen besteden.

Ook voor kleine bedrijven
Wanneer bedrijven geld steken in gezamenlijk onderzoek met kennisinstellingen, doet het kabinet daar 25% bovenop. Om dit ook voor kleine bedrijven aantrekkelijk te maken, is die toeslag zelfs 40% over de eerste €20.000.

TKI-toeslag

De 9 topsectoren hebben voor €83 miljoen aan TKI-toeslag aangevraagd bij het ministerie voor onderzoek door onderzoeksinstellingen èn bedrijven. Ongeveer 35% hiervan gaat naar fundamenteel onderzoek. Vanaf 2014 maakt het kabinet €110 miljoen extra vrij voor onderzoek binnen de TKI’s, waardoor het budget dan groeit naar €200 miljoen.


Publicatiedatum: