82% Britten wil dat plasticgebruik drastisch wordt verlaagd

Een in opdracht van Ubamarket uitgevoerde enquête onder 2.003 Britse volwassenen heeft uitgewezen dat 82% van het Britse winkelend publiek van mening is dat de hoeveelheid plastic in voedsel- en drankenverpakkingen drastisch moet worden teruggebracht. 41% is van mening dat het huidige gebruik negatieve gevolgen heeft voor hun gezondheid. 

77% van de Britten vindt dat voedselproducenten en retailers verantwoordelijk zijn om hierin verandering te brengen en 44% geeft aan bereid te zijn over te stappen op milieuvriendelijker alternatieven, zelfs als deze duurder zijn dan de conventionele verpakkingen. 

42% van de ondervraagden liet weten dat zij graag milieubewuster boodschappen zouden doen maar dat ze te weinig kennis van de mogelijkheden hebben om hierover goed geïnformeerde keuzes te kunnen maken.

'Positieve stappen'
Will Broome, directeur en oprichter van Ubamarket: "Recente ontwikkelingen hebben het bewustzijn met betrekking tot plasticgebruik en vervuiling onder Britten verhoogd en het is goed om te zien dat steeds meer retailers en producenten om deze reden positieve stappen ondernomen hebben. Uit de meest recente enquête van Ubamarket blijkt dat 80% van de mensen meent dat voedsel- en drankenverpakking drastisch moeten veranderen. 42% van de consumenten denkt echter te slecht geïnformeerd te zijn om de juiste aankopen te doen."

“Nieuwe soorten plastic en verpakkingen zullen er in combinatie met de juiste voorlichting voor zorgen dat het VK een drijvende kracht achter duurzaamheid wordt waardoor de afhankelijkheid van  wegwerpplastic de komende jaren fors zal dalen."

 

Bron: specialityfoodmagazine.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven