Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nederlanders schieten op bij Amerikaans project AppHarvest

AppHarvest is een nieuwe bouwfase ingegaan in Morehead, waar onder leiding van hoofdaannemer Dalsem de hoeveelheid staal snel toeneemt. "Meer dan 200 van de 600 containers met bouwmaterialen zijn op het terrein aangekomen, de bouwteams bijna klaar zijn met het sorteren en egaliseren van 624.000 kubieke meter land. Dag en nacht is het team aan het werk om de opening volgend jaar mogelijk te maken."

De eerste high-tech kas van het bedrijf in Morehead, Kentucky, die volgend jaar opent, zal het mogelijk maken om het hele jaar door te telen en 30 keer meer groenten en fruit te verbouwen op een enkele hectare in vergelijking met de traditionele vollegrondsteelt.

Bij de gecontroleerde teelt hoeven bovendien geen niet-natuurlijke bestrijdingsmiddelen te worden gebruikt en de teelt verbruikt 90 procent minder water dan de traditionele teelt. De installatie gaat volledig draaien op regenwater, dat zal worden opgevangen in een groot bassin van ruim 4 hectare op het terrein.

Jonathan Webb ontmoet de Amerikaanse secretaris van Landbouw Sonny Perdue.

De oprichter en directeur van AppHarvest, Jonathan Webb, had eerder deze maand een afspraak met de secretaris van Landbouw, Sonny Perdue. Hier bespraken de twee hoe faciliteiten met een gereguleerde omgeving kunnen helpen om de Amerikaanse landbouwsector te transformeren.

Voor meer informatie:
AppHarvest 
Publicatiedatum: