Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Floriade, AVAG en GreenTech gaan samenwerken

Floriade Expo 2022, AVAG en GreenTech - RAI Amsterdam hebben  gisteren een Memorandum of Understanding (MoU) getekend bij AVAG in Poeldijk om uitwisseling van kennis, informatie en het netwerk in de groenten- en sierteeltsector te verbeteren.

Deze MoU biedt een uitgangspositie voor de wereldtuinbouwtentoonstelling Floriade Expo 2022 (neem hier alvast een kijkje in, nu nog, de modder) om de samenwerking met de innovatieve Nederlandse kassen- en technologie sector te versterken.

Op de Floriade Expo 2022 worden de best-practises van de Nederlandse tuinbouw tentoongesteld aan zowel de bezoekers als deelnemende bedrijven. Tussen 2020 en 2022 trekken de organisaties samen op bij de verschillende activiteiten. Mogelijkheden die worden verkend zijn seminars, rondleidingen, bedrijfsbezoeken en gespreksbijeenkomsten. Ook zal er samen opgetrokken worden om de business-to-business te bevorderen binnen de internationale tuinbouwsector. De MoU is daar een eerste aanzet toe.

”Wij zien als organisator van GreenTech, waar technologie voor teelt van groenten en bloemen centraal staat, goede mogelijkheden voor samenwerking. Bijvoorbeeld in het gezamenlijk aantrekken van overheden die zich specifiek richten op voldoende en een duurzame en veilige voedselproductie in hun land."

"Ook biedt de tuinbouw veel carrièrekansen, maar dit is nog te onderbelicht bij onder andere jongeren. AVAG en GreenTech
rollen gezamenlijk een Horti Talent programma uit rondom GreenTech Amsterdam, ondersteund door de Topsector Tuinbouw en Uitgangsmaterialen. De Floriade biedt een 'live' inkijk in de sector voor deze doelgroep", vertelt Mariska Dreschler, director GreenTech.

Internationale relaties
Met het tekenen van deze MoU slaan Floriade Expo 2022, AVAG en Greentech een brug om de internationale relaties in een business-to-business setting te ontvangen. Harm Maters, voorzitter AVAG: “Een samenwerking met de GreenTech, waar AVAG hoofdpartner van is, sluit hier goed op aan om in 2022 de buitenlandse zakelijke missies te ontvangen, die ook belangstelling hebben voor de glastuinbouw. Met deze ondertekening leggen we hier een basis voor."

“Met AVAG en GreenTech starten we deze MoU om gezamenlijk meer slagkracht, kennis en impact binnen de Nederlandse tuinbouwsector te realiseren. Een topsector waarvan de positieve economische invloed en maatschappelijke waarde zowel nationaal als internationaal niet overschat kunnen worden."

"Het bijeenbrengen van kennis, netwerken en het bereiken van jonge mensen om in de sector actief te worden vormt een integraal onderdeel van de missie Floriade Expo 2022", aldus Peter Verdaasdonk, directeur Floriade Expo 2022.

Floriade Expo 2022
Iedere tien jaar wordt de Floriade op een andere locatie in Nederland georganiseerd. Van april tot en met oktober 2022 vindt in Almere de 7de editie van de A-1 categorie wereldtuinbouwtentoonstelling Floriade Expo 2022 plaats. Met het thema ‘Growing Green Cities’ richt de Expo zich gedurende 6 maanden op de producten van de Nederlandse Tuinbouw in al zijn facetten zoals Groente & Fruit, Voedingstuinbouwproducten, Uitgangmaterialen en Sierteelt.

Op het Floriadepark staan de subthema’s ‘Voedsel’ (oplossingen voor voedselproductie en –veiligheid), ‘Groen’ (Groene Stad Arboretum en
sierteelt), ‘Energie’ (duurzame energie-oplossingen) en ‘Gezondheid’ (gezonde leefomgeving) centraal. 

Voor meer informatie:
AVAG
www.avag.nl 
[email protected] 

 

GreenTech
www.greentech.nl

[email protected]

Floriade Expo 2022                                               www.floriade.com                                                 [email protected]

 

Publicatiedatum: