Abonneren

Vacatures

"Tweetende tuinders"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

onder meer door kartonnen snackgroentenverpakkingen

Carrefour vermindert gebruik van plastic met 106 ton

In 2019 heeft Carrefour het gebruik van plastic met 105,8 ton verminderd. De verpakking van veel producten werd opnieuw ontworpen: deze werd vervangen of wordt aangeboden in een recyclebare versie.


Natural branding

Met het Act for Food-programma wil Carrefour zich inzetten voor het recht op voedselkwaliteit voor alle consumenten. Drie acties hiervan zijn gericht op de verpakkingen van het eigen Carrefour-merk: actief strijden tegen plastic, verminderen van productverpakkingen en gaan naar 100% recyclebare verpakkingen voor Carrefour-producten in 2025. Voor deze laatste actie herziet Carrefour 800 tot 2000 verpakkingen per jaar. Er wordt door de retailer ook een actieplan opgesteld om innovaties op vlak van verpakkingen in een circulaire economie in te schrijven.

Praktijkvoorbeelden
Door het afschaffen van enkele BIO-verpakkingen voor groenten en fruit is de hoeveelheid plastic met 3,5 ton per jaar verminderd. Op avocado’s, zoete aardappelen, krielaardappelen, mango’s en limoen maakt de laserdruk van het BIO Act For Food-logo een 100% ecologische verpakking mogelijk dankzij 0% de verpakking: dit is natural branding. Een ander voorbeeld is de vervanging van de plastic schaal van het Carrefour BIO paddenstoelenassortiment door karton. Dit bespaarde 3 ton plastic per jaar.



De verpakking van Carrefour-peren en -appels is nu ook volledig gemaakt van karton, in tegenstelling tot de vorige verpakking van karton bedekt met plastic. Ze is daarom 100% recyclebaar. Deze verpakking heeft het plastic met 4,5 ton per jaar verminderd.

Daarnaast konden de snacking groenteshakers zoals voor tomaten het plastic met 40 ton per jaar verminderen sinds de introductie van dit nieuwe systeem.



Bron: Carrefour 




Publicatiedatum:



Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven