Importbeperkingen vanaf 22 november

USDA onderneemt actie om de VS te beschermen tegen ToBRFV

De Animal and Plant Health Inspection Service (APHIS) van de USDA neemt onmiddellijk maatregelen om te voorkomen dat ToBRFV de Verenigde Staten binnenkomt en om zo de Amerikaanse tomaten- en paprikateelt ter waarde van ruim € 2,1 mld per jaar te beschermen.

De APHIS heeft een federaal besluit uitgevaardigd dat beperkingen oplegt aan de import van tomaten- en paprikazaden en -plantgoed uit alle landen waar het virus voorkomt, evenals beperkingen op de import van tomaten en paprika's uit Mexico, Israël en Nederland. Omdat Canada tomaten en paprika's uit Mexico importeert die naar de Verenigde Staten land kunnen worden wederuitgevoerd, zal het USDA ook van Canada eisen dat het tomaten en paprika's inspecteert om er zeker van te zijn dat ze vrij zijn van ziektesymptomen vóór de export naar de Verenigde Staten.

Deze acties zullen van kracht zijn op vrijdag 22 november. Daarnaast zullen APHIS en het Amerikaanse Customs and Border Protection (CBP) de controles op de invoer van tomaten- en paprika's, planten en fruit uit landen waarvan bekend is dat het virus er voorkomt en Canada uitbreiden en zullen zij maatregelen nemen om besmette producten uit het land te weren.

ToBRFV kan bij tomaten en paprika's tot ernstig fruitverlies leiden. Het wordt gemakkelijk verspreid door het gebruik van besmet gereedschap, handen en contact tussen planten en planten. Het werd voor het eerst aangetroffen in tomaten in Israël in 2014. Sindsdien is het aangetroffen in China, Mexico, Duitsland (uitgeroeid), Italië, Griekenland, het Verenigd Koninkrijk, Jordanië, Turkije en Nederland. Het virus werd in 2018 ontdekt en uitgeroeid in een Californische tomatenkas.

Bron: aphis.usda.gov.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© GroentenNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven