Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Gaston Opdekamp, Coöperatie Hoogstraten

"Wij gaan er vanuit dat met deze prijzen de toon is gezet”

Tholen – “Sinds deze week zijn de prijzen op de aardbeienmarkt fors toegenomen”, vertelde Gaston Opdekamp, directeur van Coöperatie Hoogstraten eind vorige week. “In week 45 zaten we al op een vrij mooi niveau rond de 5 euro per kilo, maar in week 46 zijn de prijzen een euro per dag gestegen. Momenteel ligt de middenprijs op 8,80 euro de kilo en voor de hoogste sortering 2AEE Elsanta op 10,50 euro de kilo.”

De zeer hoge prijzen staan in tegenstelling tot bepaalde (lage) prijsstellingen in de distributie. “Wij zitten voor het grootse deel op dagverkoop en we hebben de prijs sterk zien stijgen. Alleen flinke schaarste in de markt en een stevige vraag kunnen deze prijzen verklaren. Het Verenigd Koninkrijk is de laatste weken flink aan de markt, maar ook Scandinavië, Frankrijk, Nederland en het binnenland zie ik aardbeien kopen”, aldus Gaston.

“De bescheiden aardbeienvolumes zijn een gevolg van de vrij donkere periode die we de laatste weken hebben gehad waardoor er minder vruchtzetting is geweest. Mede daardoor vinden er wat verschuivingen in producties plaats ”, vervolgt Opdekamp. “Tevens zijn de Zuiderse landen ook nog niet in productie. Marokko en Egypte zullen de eerste landen zijn die op de markt komen en dan gaat prijs/kwaliteit een rol spelen. Kwaliteit zal betaald worden en als die kwaliteit er niet is, valt die concurrent voor ons weg.”

Deze week verwacht Coöperatie Hoogstraten tot 350 ton aardbeien. Dit is in lijn met de voorgaande jaren. “Zoals we kijken naar de situatie zoals die nu is, verwacht ik niet dat de prijzen volgende week drastisch wegzakken. Wij gaan er van uit dat met deze prijzen de toon is gezet”, besluit Gaston.

Voor meer informatie:
Gaston Opdekamp
Coöperatie Hoogstraten
Loenhoutseweg 59
Hoogstraten - België
+32 3 3400233
[email protected]   
www.hoogstraten.eu