Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Santo Bellina voegt nieuwe teelt toe aan assortiment met o.a. al babyleaf sla:

"We zijn begonnen met de teelt van biologische, eetbare viooltjes"

"Dankzij de nieuwste investeringen hebben we nu 220 hectare met kassen, zodat we onze klanten ook in moeilijke periodes kunnen bevoorraden", zegt Santo Bellina van de Italiaanse telersorganisatie O.P. La Maggiolina, actief in de teelt van biologische babyleaf sla.

Santo Bellina

De belangrijkste gewassen zijn: wilde rucola, rode en groene sla, veldsla, babyspinazie en mesclun. Het feit dat we de sla kunnen telen in de vollegrond betekent dat we efficiënt zijn en uitstekende kwaliteit verkrijgen", zegt Bellina.

"Daarnaast hebben we ook oosterse gewassen zoals tatsoi, rode en groene mizuna en bull’s blood waarmee we nieuwe mixen kunnen creëren die vooral door consumenten worden gewaardeerd."

"Dit jaar hebben we ook erwtentoppen, wilde venkel, alternatieve slasoorten (bijvoorbeeld ijsberg) en een soort binnenlandse rucola met een delicate maar smakelijke smaak. Tenslotte zijn we ook begonnen met het telen van biologische, eetbare bloemen, met name veelkleurige viooltjes."

Maar wat zijn de markten van de OP La Maggiolina?
"Onze belangrijkste klanten zijn de binnenlandse en buitenlandse retailketens, waarvan de meeste hun eigen huismerken hebben. De belangrijkste landen waar onze gewassen naartoe gaan, zijn Duitsland, Oostenrijk, Denemarken, Noorwegen, Engeland, Polen en Roemenië. We exporteren ook nar een aantal Arabische Emiraten dankzij de samenwerking met L'Insalata dell'Orto."

Voor meer informatie:
O.P. La Maggiolina Soc. Agr. a r.l.
Via delle Seradine snc
24057 Martinengo (BG)
Tel.: +39 0363 909310
Fax: +39 0363 995777
Cell. +39 3668943341
Email: [email protected]

Consorzio Bia
Sede Operativa: Traversa San Gervasio 16 
48012 Bagnacavallo (Ravenna)
Cell. +39 335 6501764 
Email: [email protected]

 

 

 

Publicatiedatum: