Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Deutsche Bank stopt met agrarische financiering onder miljoen euro omzet

Deutsche Bank stopt met de financiering van haar agrarische klanten die minder dan één miljoen euro omzet draaien. Dit maakt Boerenbusiness op uit bronnen in de bankwereld en van agrarische ondernemers die krediet hebben uitstaan bij de bank. Hiermee verdwijnt na Friesland Bank wederom een bank voor agrarische ondernemers in Nederland. In het bankwezen sijpelen de berichten over de voornemens van de bank door. Het stoppen van de financiering van haar agrarische klanten, die minder dan één miljoen euro omzet draaien, is er daar één van. Een Nederlandse melkveehouder en klant van Deutsche Bank kreeg het nieuws onlangs al te horen toen hij een krediet wilde aangaan voor de financiering van een nieuwe stal. 'De bank heeft de aanvraag niet eens beoordeeld en zei 'we trekken ons terug', aldus de melkveehouder, die anoniem wil blijven.
 
De spoeling voor agrarische ondernemers wordt zo dun, met enkel Rabobank, ABN Amro en in mindere mate ING Bank als actieve spelers op de markt. Eerder is Friesland Bank overgenomen door Rabobank. Deutsche Bank heeft in Nederland ongeveer 1.200 agrarische klanten en is daarmee nu nog de vierde speler op de agrarische markt. De bank nam in 2010 van ABN Amro het onderdeel New HBU over, dat in totaal 34.000 Nederlandse klanten in haar bestand heeft. Als onderdeel daarvan is Deutsche Bank juist afgelopen jaar druk doende geweest om de agrarische klanten uit de orderportefeuille aan zich te binden en de overgang in gang te zetten.
 
Wat de gevolgen van het nieuwe beleid van Deutsche Bank voor haar Nederlandse agrarische klanten in de praktijk zijn, is nu nog onduidelijk.

Publicatiedatum: