Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Zantingh opent servicefiliaal in Mexico

Zantingh heeft sinds kort de beschikking over een eigen servicevestiging in Mexico. De vestiging is ondergebracht in het pand van het Mexicaanse Asesores en Invernaderos in Querétaro, dat al sinds lange tijd het service-agentschap van Zantingh in deze regio voerde.

De samenwerking tussen Zantingh en Asesores en Invernaderos heeft er toe geleid dat een jaar of twee geleden een Mexicaanse servicemonteur werd aangetrokken. Na intensieve trainingen op de thuisbasis van Zantingh in Nederland verleent hij inmiddels zelfstandig service op de honderden gasbranderinstallaties die Zantingh door de jaren heen in de Mexicaanse tuinbouw heeft geleverd.

Inspelen op groei Mexicaanse tuinbouw
"Het onderhoud werd tot die tijd vooral door Nederlandse monteurs uitgevoerd, maar vanwege het forse aantal bestaande installaties en het te verwachten groeipotentieel in Mexico, werd het tijd om service op Mexicaanse bodem van de grond te trekken", stelt directeur Gert-Jan Zantingh.

"Wij hebben op dit moment twee Mexicaanse monteurs in de buitendienst die, waar nodig met ondersteuning vanuit Nederland, het onderhoud grotendeels in eigen beheer uitvoeren. Al met al zijn wij door de oprichting van de servicevestiging in Querétaro nog beter in staat om onze Mexicaanse klanten van dienst te zijn met het onderhoud van hun gasbranders."

Behalve het uitvoeren van onderhoud en het oplossen van storingen, liggen op de Mexicaanse vestiging ook de meest gangbare branderonderdelen op de plank, zodat bij calamiteiten de problemen snel kunnen worden opgelost.

Eind jaren negentig 
Het gaat goed met de glastuinbouw in Mexico, waar grootschalige groentenkassen veelal zijn geclusterd in agroparken. Het agropark in Querétaro ontstond midden jaren negentig van de vorige eeuw en stond model voor een succesvolle ontwikkeling die over het hele land werd uitgerold. De levering van de eerste Zantingh branders, rookgascondensors en CO2 doseringsapparatuur naar Mexico dateert uit die tijd.

Een agropark is een belangrijk onderdeel van het zogenoemde Metropolitan Food Cluster (MFC) concept, dat is ontwikkeld door Alterra/Wageningen UR. Het concept streeft naar vergaande integratie van waardeketens op het gebied van productie, verwerking en logistiek van agrarische producten. Het areaal glastuinbouw op het agropark in Querétaro bedraagt op dit moment ongeveer 200 ha en ligt op twee uur rijden ten noorden van Mexico Stad.

Voor meer informatie:
Zantingh
www.zantingh.com  
[email protected]  

Publicatiedatum: