Giftig onkruid gevonden tussen spinaziemonsters

Tientallen Turken het ziekenhuis in door spinazie

Minstens 66 mensen zijn deze week in Turkse ziekenhuizen opgenomen wegens voedselvergiftiging die vermoedelijk veroorzaakt is doordat spinazie vermengd werd met giftig onkruid. De zaak is ernstig genoeg om ambtenaren ertoe te bewegen een onderzoek in te stellen en monsters te nemen.

Volgens de gezondheidsdienst van Istanboel werd zondag het eerste geval gemeld. In totaal zijn 44 mensen opgenomen in het ziekenhuis wegens voedselvergiftiging. Alle patiënten hadden spinazie of soortgelijke groenten gegeten. De gezondheidsautoriteiten in het Noordwest-Turkse Tekirdağ meldden eveneens 22 gevallen.

Naarmate het aantal gemelde gevallen toenam, begonnen ambtenaren van het ministerie van Land- en Bosbouw met het verzamelen van monsters in de getroffen gebieden. Na een eerste analyse zei het ministerie dat er onkruid uit de Nachtschade-familie, dat van nature atropine en hyoscine bevat, in de spinaziemonsters werd aangetroffen.

Volgens dailysabah.com verklaarden ambtenaren dat meer onderzoek uitgevoerd zal worden en ze dringen erop aan dat mensen hun groenten goed wassen en nalopen op onkruid.

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven