Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Spanje: "Lage tomatenprijs door overaanvoer uit Marokko en Nederland"

Ondanks dat het productievolume op de tomatenmarkt in Murcia gelijk is aan dat van vorig jaar, ligt de prijs veel lager. De oorzaak daarvan ligt bij overaanvoer uit het buitenland, vertelt Paloma Hernández van export- en teeltbedrijf Grupo Paloma. "Ons seizoen is gewoon gemiddeld. Maar door de overaanvoer uit Marokko en Nederland dalen de prijzen. Dat gaat elk jaar verder. En door de nieuwe afspraken tussen de EU en Marokko raken wij alleen maar verder beschadigd."

Maar er is ook positief nieuws: Het lijkt erop dat Murcia, in tegenstelling tot andere regio's, geen last ondervindt van de overmatige regenval in het begin van het seizoen. "We hebben geen last van plekjes of verkleuringen. De kwaliteit is uitstekend." 


Paloma teelt tomaten met eigen zaad, pitloze druiven, steenfruit, granaatappelen en diverse andere soorten. Het familiebedrijf heeft meer dan 700 hectare aanplant langs de kust van Águilas en Mazarrón. Onder de merknaam Paloma exporteert het bedrijf tomaten naar alle Europese landen (ook Oost-Europa en Rusland). Onder de tomatenrassen vallen ronde, peervormige en tomaten aan de tak, net als de exclusieve cherrysoort genaamd Sugardrop.

Paloma Hernández in de stand op de Fruit Attraction 2012

Alle producten zijn voorzien van de GlobalGap certificaten en de twee plantages zijn BRC en IFS-gecertificeerd. "Kwaliteit en innovatie zijn de twee speerpunten van ons bedrijf", besluit Palom Hernández.


Voor meer informatie:
Paloma Hernández Madrid
Paloma Grupo Hortofrutícola S.A.
Camino Rincones s/n Mazarrón, Murcia. (Spain)
T: +34 9685 90001
info@gpaloma.com
www.gpaloma.com
Publicatiedatum: