Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
verdenkingen buiten Westland

Tweede vondst ToBRFV bevestigd

De NVWA heeft een tweede ToBRFV-vondst bevestigd. Ook meldt de instantie dat het een aantal bedrijven met waarschijnlijk ToBRFV buiten het Westland te vinden is. 

Meldplicht
Kwekerijen waar mogelijk ToBRFV voorkomt moeten zich verplicht melden bij de NVWA. Als uit de eerste testen aanwezigheid van virus blijkt, worden deze gevallen gemeld als 'zware verdenkingen'. Dan worden er nog extra testen gedaan.

Vorige week meldde de NVWA nog zeven zware verdenkingen en één vondst. Door de extra testen is een van die verdenkingen in een definitieve vondst veranderd. 

Onschadelijk voor mens en dier
Het virus is voor mens en dier onschadelijk maar kan aan teelten flinke schades toebrengen. Bovendien is het heel besmettelijk en kan het makkelijk worden overgebracht. 

Er wordt niet bekend gemaakt om welke bedrijven het gaat. De NVWA meldt wel dat 'enkele' van de zware verdenkingen buiten het Westland gelegen zijn. Het gevaar daarvan is dat het vanuit die gevallen ook weer verder verspreidt. Eerder zei Sjaak van der Tak van Glastuinbouw Nederland daarover "Als het nu ook om bedrijven buiten het Westland gaat, wordt het een landelijk probleem."

Publicatiedatum: