Op vrijdag 29 november 2019 organiseert Food Things! opnieuw een Umami Masterclass. Deelnemers kunnen kennismaken met de smaak Umami, ontdekken welke producten Umami bevatten en leren deze te combineren om de smaak nog meer naar voren te laten komen. De Masterclass begint met de Japanse oorsprong van Umami om daarna snel de overstap te maken naar de producten van dichterbij die net zo veel Umami bevatten.
Guus Vredenburg
Tijdens een ca. vier uur durende masterclass leert Guus Vredenburg alle deelnemers de smaak Umami kennen en herkennen. Theoretische kennis van de smaak wordt aangevuld met een uitgebreide (sensorische) proeverij waarin deelnemers zelf ervaren hoe de smaak Umami proeft en hoe deze smaak door de juiste combinaties van producten kan worden versterkt.
De volgende onderwerpen komen onder andere uitgebreid aan bod:
• De oorsprong van Umami
• Theorie van Umami
• Umami toepassen en versterken
• Gezondheidsaspect
• De waarde van Umami in groentebereidingen, plant-based en hybride producten
• MSG vervangers
• Zout en suiker reductie
• Toepasbaarheid in eigen product(ie) en/of keuken
Datum Masterclass: 29 november 2019 van 9.00 uur - ca. 13.00 uur
Waar: Hoeve Ravenstein, Baarn
Aanmelden kan door een mail te sturen naar info@foodthings.nl onder vermelding van naam, adres en telefoonnummer. Het is ook mogelijk de Umami masterclass "in house" te verzorgen. Neem hiervoor contact op met Food Things.
Voor meer informatie:Food Things!
Valetaweg 44
1326 MD Almere
T: +31 (0)6 11 370 274
E: info@foodthings.nl
www.foodthings.nl







Abonneren
Vacatures
- Boxmedewerker
- Coördinator backoffice
- Accountmanager industrie (internationaal)
- Assistent-Bedrijfsleider met doorgroei tot Operationeel manager
- Junior productspecialist biologische kruiden
- Avonturier / Zelfstandig recruiter
- Accountmanager
- Senior AGF Pricing Specialist
- Sales Support
- Quality Assurance Manager
"Tweetende tuinders"
Top 5 - gisteren
Top 5 - afgelopen week
Top 5 - afgelopen maand
Weer
Groentensommelier Guus Vredenburg verzorgt Umami Masterclas
Publicatiedatum:
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2022-05-17 Nieuwe merkidentiteit voor Fruit Logistica en Asia Fruit Logistica
- 2022-05-17 Limgroup Experience Days 2022, een kijkje in de keuken
- 2022-05-17 Deelnemers aan Macfrut overwegend positief
- 2022-05-16 VLAM blikt terug op een succesvolle prinselijke missie naar het VK
- 2022-05-16 HortiContact 2022 in ruim 350 foto's
- 2022-05-16 Week van de korte keten geopend in Jabbeke
- 2022-05-16 Eén week lang Westlandpromotie op nationale tv
- 2022-05-13 250 bezoekers op Food Trend Event Willem Dijk AGF
- 2022-05-13 HortiContact zit erop: "Hé, hoe is het? Lang niet gezien!"
- 2022-05-13 Aantal Floriadebezoekers na een maand 'bevredigend'
- 2022-05-12 Verbetering en verduurzaming voedselketen met tech en data
- 2022-05-12 Laatste dag HortiContact, net zo gezellig druk als gisteren?
- 2022-05-11 Inschrijving netwerkbijeenkomst landbouwattachénetwerk 22 juni op Floriade open
- 2022-05-11 Vakgenoten ontmoeten elkaar op 1e AGF Marketing Event
- 2022-05-11 HortiContact dag 1: Broekhof Verpakkingen valt in de prijzen
- 2022-05-11 AGF-productbeoordelingen bij Floriade start met sla
- 2022-05-10 HortiContact gaat van start: Deze bedrijven staan in Gorinchem
- 2022-05-09 "De toekomst van tuinbouw en voedselbewerking – AI in voedings- en tuinbouwautomatisering"
- 2022-05-09 12 mei symposium over 'de kracht van microalgen'
- 2022-05-06 Indoor telers delen hun mening over de uitdagingen in de sector