Het afhandelen van douaneaangiftes zal na een Brexit voor AGF-bedrijven een grote opgave worden wanneer zij handel drijven met het Verenigd Koninkrijk (VK). De handmatige verwerking hiervan is geen optie, omdat de administratie te veel tijd in beslag zal nemen. Vandaar dat JEM-id voor AGF-software GreenCommerce een geïntegreerde douane-service koppeling heeft ontwikkeld. Hierbij kunnen douaneaangiftes via één knop worden gecommuniceerd richting douaneagenten en transporteurs. De koppeling zal AGF-exporteurs volgens JEM-id tijd besparen en ontzorgen tijdens een Brexit-overgang.

Ter voorbereiding op de Brexit, die vooralsnog gepland staat op uiterlijk 31 oktober 2019, heeft JEM-id een douane-service koppeling ontwikkeld. Deze koppeling zorgt ervoor dat exporteurs binnen het ERP-pakket GreenCommerce gemakkelijk hun douaneaangiftes kunnen regelen.

Geïntegreerde douane-service koppeling
Om de overgang van een Brexit soepeler te laten verlopen, is gezocht naar een oplossing om de douaneaangiftes sneller en makkelijker te kunnen verwerken in GreenCommerce. Voor de aankomende pilot haakt DailyFresh Logistics aan als transporteur en douane-afhandelaar. Verder is het mogelijk om met iedere douaneagent en/of transporteur samen te werken. Zo zal Quality Produce International (QPI) haar douaneaangiftes zelf via GreenCommerce afhandelen. “Wij hebben medewerkers in dienst die bevoegd zijn om douaneaangiftes af te handelen", vertelt Maarten Leerdam. "Met de nieuwe douane-service koppeling in GreenCommerce kunnen we sneller te werk gaan en zal de impact van een Brexit ons minder stress en druk bezorgen.” 

Binnenkort zullen DailyFresh Logistics, New Green, QPI, Providore en Bos Brothers starten met een pilot om douaneaangiftes via GreenCommerce te verwerken.

Brexitstress? Wees voorbereid!
Wanneer de Brexit doorzet, zal het VK buiten de Europese Unie vallen, waardoor exportgegevens ook ingediend zullen moeten worden bij het KCB. Naast de douane-service koppeling, zijn er binnen GreenCommerce al mogelijkheden om via het Exportpakket elektronische aangiftes richting het KCB te versturen. Vanuit GreenCommerce wordt er gekoppeld met e-CertNL. Het pakket biedt de functionaliteit om export-aanvragen via KCB-aangiftes direct in GreenCommerce in te voeren, zodat niet alle orders die buiten de EU worden geëxporteerd handmatig overgetikt hoeven te worden.

Voor meer informatie:
JEM-id
T: 0174 - 64 26 22 
E: berry@jem-id.nl