Abonneren

Vacatures

"Tweetende tuinders"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

VK investeert in bouw van kassen vanwege Brexit

Volgens de BBC bereidt de Britse tuinbouwsector zich voor op mogelijke problemen als gevolg van de Brexit. Om de bevoorrading van de markten te garanderen, wordt er geïnvesteerd in de bouw van kassen.

In de regio's Norfolk en Suffolk, ten noordoosten van Londen, wordt er 29 hectare aan kassen gebouwd, goed voor een oogst van 10 mln kilo tomaat. Dat betekent dat de huidige oogst van deze groenten in het Verenigd Koninkrijk met 10% zou toenemen.

Momenteel bedraagt de jaarlijkse tomatenconsumptie in Groot-Brittannië 500 mln kilo. Hiervan wordt slechts 100 mln kilo in het land zelf geteeld. De rest wordt geïmporteerd, met name vanuit Nederland en Spanje.

De kosten voor de bouw van dit kassenproject, het grootste in het Verenigd Koninkrijk, bedragen 120 mln pond, zo'n €140 mln. Het project zal ongeveer 360 permanente agrarische banen, en zo'n 120 seizoensgebonden banen creëren.

Voor de verwarming zullen deze kassen profiteren van de warmte die wordt opgewekt door de nabijgelegen waterzuiveringsinstallaties van het bedrijf Anglian. Hierdoor kan de CO2-uitstoot met 75% verminderd worden. Naast dit plan, dat momenteel al uitgevoerd wordt, zijn er nog meer bouwplannen voor kassen in het Verenigd Koninkrijk. De verwachting is dat de Britse groententeelt zich flink zal uitbreiden.

 

Bron: hortoinfo.es


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven