Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Transitie Noord-Amerikaans tomatenseizoen

"De markt is actief vanwege de overgang"

Het binnenlandse tomatenseizoen in Noord-Amerika nadert het einde naarmate de temperaturen in veel van de zomerteeltgebieden daalt. Amerikaanse regio's zoals Tennessee, Virginia en North Carolina zien de voorraden slinken. Aan de westkust, Noord-Californiƫ en ook sommige delen van Mexico naderen het einde van het seizoen.

Tony Incaviglia van GR Fresh vertelde vorige week dat de Mexicaanse regio's op het punt staan om te gaan schakelen. "Momenteel zijn tomaten in het seizoen in de staten Coahuila, Puebla, Carretero. De laatste fasen van het seizoen beginnen volgende week in Torreon en de transitie naar nieuwe regio's - Culiacan en Sinaloa - begint eind december/ begin januari."

Krappe voorraden
De afgelopen weken werden de tomatenvoorraden steeds krapper. Nu de winterregio's in Mexico en ook Florida nog moeten beginnen, wordt de markt actiever. De Mexicaanse import blijft echter groeien. Pruim- en cherrytomaten zijn verbeterd en zijn nu grotendeels stabiel.

"De markt is actief vanwege de overgang", aldus Incaviglia. "Bovendien zijn november en december historisch uitdagende maanden vanwege gure en onvoorspelbare weersomstandigheden. De prijzen zijn gestegen en we verwachten dat de markt sterk zal blijven totdat er meer volume arriveert."

 

Voor meer informatie:
Tony Incaviglia
GR Fresh
Ph: +1 (956) 631-8135
tony@grfresh.us
www.grfresh.us

Publicatiedatum: