Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Tomaten goed voor je hart

Tomaten en tomatenketchup zijn goed voor het hart. Dat blijkt uit onderzoek van Merel Hazewindus van de Universiteit Maastricht. Dat lycopeen, de stof die tomaten hun natuurlijke rode kleur geeft, vitamine C en E een beschermend effect hebben op de ontwikkeling van hartaandoeningen, is bekend. Onderzoekers van de Universiteit van Maastricht wilden echter uitzoeken wat het effect zou zijn van een combinatie van deze bestanddelen in tomaten en tomatenketchup.

Lycopeen

De studie toont aan dat de combinatie van lycopeen, vitamine C en E in tomaten en tomatenketchup daadwerkelijk beter beschermen dan de individuele antioxidanten apart. Het eten van tomaten wordt al lange tijd geassocieerd met het behouden van een goede gezondheid en het verminderen van het risico op hartaandoeningen. Wanneer tomaten zijn verhit, is de antioxidant lycopeen biologisch actiever en toegankelijker.

Bron: artikel - Maastricht University.
Publicatiedatum: