Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Rotterdam en omgeving viert World Food Festival

Tholen - Dit weekend stond de regio Rotterdam in het teken van het World Food Festival. Het is de eerste keer dat de groenten- en fruitsector in deze vorm in beeld werd gebracht. Op vrijdag bezochten basisschoolleerlingen verschillende bedrijven in de regio, zoals Tomatoworld, Viscon, Koppert Cress en Hillfresh. 

Groep 8 van de Hildegardisschool uit Rotterdam op bezoek bij Tomatoworld...

...vergezeld door wethouder Karin Zwinkels. "Gezonde en lekkere voeding is van cruciaal belang voor het opgroeien van kinderen en van ons allemaal. Vandaag, tijdens mijn bezoek aan Tomatoworld, heb ik wederom gezien hoe ontzettend innovatief onze sector is en wat een grote bijdrage ze levert aan de voedselveiligheid en voedselzekerheid voor de groeiende wereldbevolking! Ik ben daar ontzettend trots op."

Klik hier voor een verslag van het bezoek aan Hillfresh.

Op zaterdag en zondag was het programma voor regulier publiek gevuld met excursies naar onder meer het kascomplex van de Wageningen Universiteit in Bleiswijk, Kwekerij de Westlandse Aardbei en het het Tomato Experience Center van De Ruiter. Op zondag was ook de Binnenrotte omgetoverd tot WFF-hotspot, met een kas die de Nederlandse glastuinbouw vertegenwoordigde.


Een delegatie voor de kas op de Binnenrotte: Paul Boogaard (Gemeente Hoeksche Waard), Karin Zwinkels (Gemeente Westland), Sjaak van der Tak (Glastuinbouw Nederland) Arie Verhorst (LTO Nederland) Arno Bonte (Gemeente Rotterdam) Albert Abee (Gemeente Lansingerland), Leo Peeters Weem en Remon Blok (Rabobank Rotterdam). Bron: LinkedIn

“Twee jaar geleden organiseerden we een World Food Day. Dit jaar hebben we hard ingezet op educatie met de bliksemstages op de vrijdag”, vertelt Annick Beukers van World Food Festival. "Het doel van het festival is om zoveel mogelijk mensen uit Rotterdam en omgeving te laten zien dat er in hun regio voedsel wordt geproduceerd en gedistribueerd. Daarbij zijn educatie, innovatie en werkgelegenheid belangrijke pijlers."

Jamie Lee Nicodem, Kim van de Koppel en Dennis Tuk namens Viscon in de kas op de Binnenrotte. Bron: LinkedIn.


Jelte van Kammen van Harvest House met Sjaak van der Tak van Glastuinbouw Nederland bij de truck met Food Fellows-producten, bron: LinkedIn


Ook een team van De Ruiter was present, bron: LinkedIn

Voor meer informatie:
World Food Festival
Annick Beukers
www.worldfoodfestival.nl