Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Agro Businessclub Westland bezoekt Cargoboss - Van Daalen transport

“Binnen tien jaar rijden wij op waterstof”

Tholen – De nieuwbouw van Cargoboss en Van Daalen Transport staat er alweer een tijdje. Gisteren mochten de leden van de Agro Business Club Westland komen kijken bij het transportbedrijf en werd er een rondleiding gegeven door de crossdocks op het terrein.

Klik hier voor de fotoreportage

Stukje geschiedenis
Als eerste kregen de aanwezigen een stukje geschiedenis over beide bedrijven voorgeschoteld door de heren Gerard van den Bos en Aris van Daalen. Uiteindelijk heeft dat het bedrijf gebracht naar waar het nu voor staat. “We hebben ons als bedrijf gespecialiseerd in groupage-transport naar Zwitserland, Duitsland en Noord-Frankrijk,” vertelt Aris in zijn presentatie. “Er gaan ruim een half miljoen pallets per jaar door onze crossdocking heen en we kunnen op een vrachtwagen meerdere verschillende los-adressen inplannen. Niet alleen aan de groothandelaren leveren wij, maar ook steeds vaker aan de DC’s van de grote retailers.”

Geschiedenisles die teruggaat tot 1902

Chauffeurs
Congesties, chauffeurstekorten en duurzaamheid. Het zijn onderwerpen waar ook Cargoboss en Van Daalen mee te maken hebben. “De Nederlandse chauffeurs zijn aan het verdwijnen en daarom moeten wij als bedrijf ook uitkijken naar chauffeurs uit Oost-Europa,” vertelt Gerard. “Daarom hebben we in de nieuwbouw voorzien in slaapfaciliteiten voor de chauffeurs die van ver komen. Zij kunnen hier overnachten naast de depots van het bedrijf. Het blijft ook de grootste uitdaging voor ons bedrijf: Het vinden van voldoende chauffeurs.”

De nieuwe loods bij Cargoboss - Van Daalen

Stukje toekomst
Toch is het duidelijk dat voor Aris en Gerard de toekomst van het transport in de weg zit en blijft zitten. “Over tien jaar rijden we op waterstof,” verwacht Aris. “In de tussentijd zullen we dit moeten overbruggen met LNG en bio-LNG als alternatieven voor diesel. We hebben er nadrukkelijk voor gekozen ons te specialiseren als bedrijf in snelheid en groupage. Dan zijn andere modaliteiten voor ons ook minder interessant. Zeker omdat we alles leveren binnen een straal van 1000 kilometer.

Het specialisme van ons bedrijf is ook de reden dat we geen koelcellen hebben staan op ons terrein. Alles dat binnenkomt bij ons op het terrein in Maasdijk wordt dezelfde dag gelost en weer geladen. Er blijft dus niets staan. Om snelle rittijden te kunnen rijden hebben we een aantal steunpunten in bijvoorbeeld Eschbach, Venlo en Koblenz waar we chauffeurs kunnen wisselen. Dat maakt ons transport snel en flexibel.”

De organisatoren van deze dag: Simone Baks, Richard Verbeek, Gerard van den Bos en Aris van Daalen

Daarna volgde een rondleiding door de kantoren, crossdocking en het chauffeurshotel van het bedrijf. “We hadden in eerste instantie het nieuwe depot gebouwd met het oog op de toekomst,” vertelt Aris. “Het is gebleken dat we die hetzelfde jaar nog nodig hadden om alle pallets te kunnen verwerken.”

Klik hier voor de fotoreportage

Voor meer informatie:
Aris van Daalen
Van Daalen transport
Transportweg 25-27
2676 LM Maasdijk
Tel: +31 (0) 174 525 025
[email protected]
www.bosdaalen.nl

Gerard van den Bos
Cargoboss
Transportweg 25-27
2676 LM Maasdijk
Tel: +31 (0) 174 525 111
[email protected]
www.bosdaalen.nl