Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Wouter Willems, Royal ZON:

"Gemiddeld genomen net paprikaseizoen voor de Nederlandse telers"

Tholen - "Het seizoen van de gele en groene paprika's loopt in week 43 af, maar met rode en oranje paprika's gaan we nog tot week 45 of 46 door", vertelt sales manager Wouter Willems van Royal ZON waar het Hollandse paprikaseizoen nog in volle gang is.  

Markt tijdelijk in elkaar geklapt
"De markt is vorige week behoorlijk in elkaar geklapt. Ons belangrijkste afzetgebied Duitsland had een lang weekend wat de afzet flink parten speelde. Rode paprika's werden op een gegeven moment onder de 30 cent verkocht. Gelukkig leefde de markt begin deze week weer op. Rode en gele paprika's worden voor 80 cent verkocht en de prijs van rode paprika's ligt rond de 60 cent."

Kwaliteit paprika's 'niet verkeerd'
"De prijs van groene paprika's valt nu hard terug naar een niveau rond de 40 cent. Het lijkt of er in heel Nederland veel groen uit de kleurtjes wordt geoogst om de teelt versneld te ruimen", constateert Wouter. "De kwaliteit van de paprika's is zeker niet verkeerd. Het is belangrijk om te blijven verkopen en zeker niet stil te vallen en te hopen op betere tijden, want dat komt de kwaliteit verderop in de keten niet ten goede. Maar de houdbaarheid is op dit moment prima."

Spanje
"Spanje krijgt nu wel de overhand op de West-Europese markt, zeker qua prijsvorming is het al een aantal weken Spanje dat de toon zet. Gelukkig zijn er nog aardig wat acties gepland met Nederlands product, dat trekt een mooi volume weg uit de dagmarkt. Gemiddeld genomen hebben de Nederlandse telers, als ze hun kilo's hebben gehaald, toch wel een net seizoen gedraaid. In de mix van contracten en daghandel is de prijs over het hele seizoen genomen goed overeind gebleven."

Na het Hollandse paprikaseizoen schakelt ZON over op het aanbieden van Spaanse paprika's voor de klok. In die omschakeling ziet volgens de sales manager hooguit één, twee dagen overlap. "We gaan zeker niet naast elkaar veilen, maar met een schaartje valt de overgang ook weer niet helemaal te knippen."

Voor meer informatie:
Wouter Willems
ZON
Venrayseweg 104
5928 RH Venlo
T: +31 (0)77 3239999
F: +31 (0)77 3239719
wouter.willems@royalzon.com 
www.zon-business.com