"Greenport satelliet Zeeland legt focus op ontwikkeling glastuinbouwgebieden en arbeid"

Ongeveer acht jaar geleden vond het tuinbouwoverleg Zeeland voor het eerst plaats. Met de bepaling van drie concrete thema’s wordt nu invulling gegeven aan de Greenport satelliet Zeeland.
 
De gemeente Terneuzen nam destijds het initiatief om met haar glastuinbouwondernemers, ZLTO en de provincie Zeeland om tafel te gaan met als doel regionale glastuinbouwvraagstukken gezamenlijk en in goed overleg aan te pakken.

Nu, acht jaar later, wordt de samenstelling van het overleg provincie breed getrokken. De gemeenten Reimerswaal, Tholen, Schouwen Duivenland en Kapelle zijn aangesloten. Dat geldt ook voor de regiobestuurders Wim van de Boomen en Peter Marinissen en een tuinbouwondernemer uit iedere betrokken en genoemde gemeente.

Werken aan thema's
Tijdens het laatste overleg, dat plaatsvond op 16 september 2019, is afgesproken om gezamenlijk aan een drietal thema’s te gaan werken: ontwikkeling glastuinbouw(gebieden), werkgelegenheid & arbeid en de verduurzaming van de glastuinbouw. Op deze manier wordt concreet invulling gegeven aan de Greenport satelliet Zeeland.

Bron: Glastuinbouw Nederland


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven