Criminelen buiten 600 Roemenen en Moldaviërs in Spanje uit

De Spaanse politie heeft een criminele organisatie ontmanteld die arbeiders uit Roemenië en Moldavië uitbuitte. De autoriteiten vonden 145 slachtoffers van mensensmokkel die als slaven behandeld werden en gedwongen werden om voor erg weinig loon onder moeilijke omstandigheden te werken. 

De slachtoffers waren Roemenen en Moldaviërs die naar Spanje gelokt waren met de belofte op een betere toekomst. De Spaanse autoriteiten schatten dat het netwerk meer dan 600 slachtoffers gemaakt heeft die olijven, druiven en aardbeien moesten oogsten op bedrijven in het zuiden van het land. 

De criminelen maakten maandelijks een winst van € 1 mln over de ruggen van de slachtoffers. Ondertussen kregen die € 10/dag betaald, waarvan ze van de organisatie voeding en onderdak moesten kopen. De slachtoffers werden in vieze en overbevolkte schuurtjes zonder basisvoorzieningen ondergebracht.

Een agent: "De leiding van de organisatie verzekerde de slachtoffers dat ze zodra ze in Spanje waren zowel qua werk als levensomstandigheden goed zouden worden ondergebracht. In plaats daarvan eindigden ze als slaven en moesten enkelen het soms meerdere dagen zonder eten stellen."

Volgens romania-insider.com arresteerden de Spaanse autoriteiten 16 mensen. Allemaal leden van de criminele organisatie, waaronder vijf zakenlieden. 

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven