Abonneren

Vacatures

"Tweetende tuinders"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

"Nieuwe regels zullen bijdragen aan goed Egyptisch aardbeienseizoen"

Over ongeveer een maand gaat in Egypte het aardbeienseizoen van start en het ziet ernaar uit dat het seizoen beter zal worden dan het vorige. Dit heeft vooral te maken met nieuwe regels die het Egyptische ministerie van Landbouw heeft ingevoerd, waardoor alleen gecontroleerde telers hun fruit mogen exporteren. 

Teeltbedrijven in Egypte zullen eerst worden beoordeeld voor ze hun aardbeien mogen exporteren. Deze nieuwe regel werd ingevoerd door het Egyptische ministerie van Landbouw en de Raad voor de Export van Tuinbouwgewassen. Volgens Reda Ezz Eldin, oprichter en directeur van All Fresh Egypt, zal de nieuwe regelgeving bijdragen een een geweldig aardbeienseizoen. "Deze nieuwe regel is bedoeld om een systeem te ontwikkelen om de MRL's voor aardbeien voor de export te beheersen en om de chemische residuen in bodem en water te monitoren. Er zal gedurende twee seizoenen volgens dit systeem worden gewerkt en afnemers reageren er enthousiast op en moedigen hun collega's aan om ook aardbeien uit Egypte te importeren."

Dit betekent echter niet dat er dit seizoen helemaal geen problemen zijn want de transportkosten worden ieder jaar hoger, zegt Eldin. "De grootste uitdaging voor de export van Egyptische aardbeien zijn de kosten van de luchtvracht, die ieder jaar toenemen. Dit drijft de prijzen van onze aardbeien ook verder op. Vorig jaar bedroeg de prijs voor luchtvracht gemiddeld €4,50 per doos (5,5 kilo). Dit jaar zal deze prijs gegarandeerd hoger zijn." 

Links Reda Ezz Eldin

All Fresh Egypt zal dit seizoen waarschijnlijk zo'n 1.500 ton verse aardbeien exporteren. Het seizoen begint omstreeks 15 november en duurt tot 15 maart. "Het Verenigd Koninkrijk, Duitsland en Nederland zijn onze belangrijkste markten in Europa maar we exporteren ook naar de Verenigde Arabische Emiraten en Saoedi-Arabië," aldus Eldin. 

Voor meer informatie:
Reda Ezz Eldin
All Fresh Egypt
Tel/Whatsapp: + 20 101 615 1498
Email: Allfreshegypt@gmail.com 


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven