Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Kees de Groot en Shaniel Raghoenath slaan eerste paal Dutch Agro Systems

Tholen - Hun systemen zijn over de hele wereld te vinden, maar zelf staat het team van Dutch Agro Systems niet vaak in de spotlight. Voor het slaan van de eerste paal van het nieuwe pand, maken ze echter graag een uitzondering. Vanaf volgend jaar voorzien Kees de Groot en Shaniel Raghoenath de tuinbouw vanuit hun eigen pand in Bergschenhoek van hun aluminium kasdek- en andere systemen voor de wereldwijde kassenbouw.


Shaniel slaat de eerste paal

Als hij het unieke van de aluminium kasdek- en gevelsystemen van Dutch Agro Systems in één woord moet omschrijven, kiest directeur Shaniel Raghoenath voor het woord ‘hufterproof’. “We willen fouten tijdens de bouw van een kas voorkomen door het bouwen eenvoudiger te maken. Dat doen we bijvoorbeeld met vaste posities voor items en standaard procedures waarin alles exact bepaald is. Dat maakt het makkelijker voor de bouwer. Zeker omdat onze systemen overal ter wereld terecht komen, willen we de arbeid en de risico’s tijdens de bouw omlaag halen”, vertelt hij.

Kees de Groot, met wie hij het bedrijf zes jaar geleden opzette, heeft daar een belangrijke rol in gespeeld. “Vanuit Voskamp en Vrijland en natuurlijk ook vanuit Alkupro BV heeft Kees enorm veel kennis en ervaring. Hij is een van de grondleggers van de moderne tuinbouw. Samen hebben we Dutch Agro Systems opgezet en de systemen ontwikkeld om de tuinbouw van dienst te zijn.”


Kees en Shaniel, champagne mocht niet ontbreken

En dat slaat behoorlijk aan. Sinds de start van het bedrijf zijn de kassen de hele wereld over gegaan. Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk en Hongarije, maar ook verder: China en Korea, Rusland en Canada. En Nederland. “Overal waar onze afnemers, de kassenbouwers, heengaan, gaan onze systemen eigenlijk ook heen. Het Nederlandse cluster is zo sterk dat het overal ter wereld terug te vinden is.”

Nu is het tijd voor een nieuw pand voor Dutch Agro Systems, inclusief kantoorruimtes en een grote hal waarin de machines voor de productie van dekroedes, goten, gevelroedes en luchtramen komen te staan. Die ontwerpen ze in samenwerking met de machinebouwer, zodat ook in de hal een hoog niveau automatisering behaald kan worden.

Afgelopen donderdag ging hiervoor op ludieke wijze de eerste paal de grond in. De meer dan 100 genodigden uit de tuinbouwsector applaudisseerden hard toen de eerste heipaal stond en daarna was er zelfs op het vroege uur – kwart over 11 ’s ochtends – champagne en tompouces met het logo van het tuinbouwtechnische bedrijf.

De nieuwe productiehal moet eind van het jaar in gebruik genomen worden.

Voor meer informatie:
Dutch Agro Systems
www.dutchagrosystems.com/nl/