FoodVentures bouwt verder na boetegate

Even 8 ton neertellen voor glasimport Kazachstan gaat uiteindelijk niet door

Toen Dirk Aleven van FoodVentures in Kazachstan investeerde, verwachtte hij waarschijnlijk niet dat hij een boete van € 800.000 zou krijgen. De investeerder, die zich bezighoudt met tomatenteelt, importeerde apparatuur naar het land toen de douane en het bureau van staatsinkomsten een onaangekondigde inspectie uitvoerden. Op basis van de resultaten van de controle moest de investeerder €800.000  aan extra douanediensten betalen, waartegen hij protesteerde.

De reden voor de boete was dat aangezien de beglazing voor de kas uit China werd geïmporteerd en de rest van de apparatuur uit Nederland komt, correcties moesten worden aangebracht in het aangifteformulier. Het geschil tussen de investeerder en de douane is aanhangig gemaakt bij het hof van beroep van het ministerie van Financiën. Als gevolg hiervan is de boete ingetrokken.

"Dankzij de uitstekende hulp van het anti-corruptie agentschap van Kazachstan en de Nederlandse Ambassade van Nederland in Kazachstan werd deze boete ingetrokken", aldus Aleven. "Een groot compliment voor degenen die de hervormingen in Kazachstan steunen en voor ons het startsein voor een vervolginvestering van €10 miljoen."

Bekomen van de schrik kon worden verder gebouwd, zo blijkt uit onderstaande LinkedIn-update. 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven