Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Leo Oprel, LNV:

"Relatie tussen bemesting, smaak en sierwaarde nog vaak 'blinde vlek'"

Leo Oprel, sr. beleidsmedewerker van het ministerie van LNV, houdt zich bezig met de aandachtsgebieden energie, water en bemesting. Voor Glastuinbouw Waterproof laat hij zijn licht schijnen op diverse ontwikkelingen. Deze keer aandacht voor bemesting. “Relatie tussen bemesting en smaak of sierwaarde wordt meer en meer een item.”

Bemesten dient altijd een doel, zo opent Oprel. “Het optimaal voeden van de plant om goede producten te verkrijgen. Maar als het om de goede producten gaat, is het de vraag hoe het zit met de inhoudsstoffen, de voedingsstoffen en smaak zit bij groenten en fruit. Voor bloemen ligt het net iets anders, want daar gaat het om sierwaarde en vaasleven. Maar of inhoudsstoffen daar van belang zijn, is nog een blinde vlek. Hoewel er bij Wageningen University & Research in Bleiswijk inmiddels wel onderzoek naar wordt gedaan.”

Lees hier verder hoe Oprel constateert dat er nog maar weinig onderzoek naar inhoudsstoffen gedaan wordt. 

 

Publicatiedatum: