Incotec presenteert Xray neXt voor tomaat

Kiempotentie tomatenzaad nog verder opgeschroefd met X-raytechnologie

Vorige week lanceerde zaadverbeteraar Incotec een nieuwe, innovatieve technologie voor de verbetering van tomatenzaad: de X-ray neXt tomaat. De introductie vond plaats op de vakbeurs Seed meets Technology in Zwaagdijk. Door het toepassen van deep learning is Incotec er in geslaagd om de bestaande innovatieve methode voor het vergroten van het kiempotentieel van een partij tomatenzaad nog verder te verbeteren.

Incotec introduceerde de eerste X-ray technologie in 2007. Door middel van digitale analyse van het embryo van het zaad kunnen de beste zaden worden herkend en geselecteerd. Met de enorme hoeveelheid data die Incotec de afgelopen 12 jaar heeft opgebouwd, kunnen nu ook deep learning technologieën worden toegepast. Deep learning is een vorm van kunstmatige intelligentie.

Bruno Hoeltgebaum, Sales Manager: “Het is ons doel om de beste zaden uit een partij te selecteren om zo een hogere opbrengst te krijgen voor telers. Voor onze klanten, de zaadveredelaars, betekent het een nog effectiever resultaat. Omdat we precies weten welke zaden goed gaan presteren en welke niet, worden er geen zaden onnodig afgekeurd, terwijl er toch zekerheid is over een maximale opbrengst.”

Voor meer informatie:
Incotec
www.incotec.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven