Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Incotec presenteert Xray neXt voor tomaat

Kiempotentie tomatenzaad nog verder opgeschroefd met X-raytechnologie

Vorige week lanceerde zaadverbeteraar Incotec een nieuwe, innovatieve technologie voor de verbetering van tomatenzaad: de X-ray neXt tomaat. De introductie vond plaats op de vakbeurs Seed meets Technology in Zwaagdijk. Door het toepassen van deep learning is Incotec er in geslaagd om de bestaande innovatieve methode voor het vergroten van het kiempotentieel van een partij tomatenzaad nog verder te verbeteren.

Incotec introduceerde de eerste X-ray technologie in 2007. Door middel van digitale analyse van het embryo van het zaad kunnen de beste zaden worden herkend en geselecteerd. Met de enorme hoeveelheid data die Incotec de afgelopen 12 jaar heeft opgebouwd, kunnen nu ook deep learning technologieën worden toegepast. Deep learning is een vorm van kunstmatige intelligentie.

Bruno Hoeltgebaum, Sales Manager: “Het is ons doel om de beste zaden uit een partij te selecteren om zo een hogere opbrengst te krijgen voor telers. Voor onze klanten, de zaadveredelaars, betekent het een nog effectiever resultaat. Omdat we precies weten welke zaden goed gaan presteren en welke niet, worden er geen zaden onnodig afgekeurd, terwijl er toch zekerheid is over een maximale opbrengst.”

Voor meer informatie:
Incotec
www.incotec.com

Publicatiedatum: