Bleekselderij is een stabiel gewas en kent niet veel fluctuerende trends gedurende het jaar. De teelt is in lijn met consumptie en het gewas leent zich voor een goede planning. Dat zegt Katia Bagagli van het Italiaanse Olivieri dat is gespecialiseerd is in de verwerking en marketing van bleekselderij.
Katia Bagagli op een archieffoto
"Nu is de situatie genormaliseerd maar midden in de zomer hadden we wat problemen met de teelt Emilia-Romagna. De hoge temperaturen blokkeerden de groei en er was een gezondheidsprobleem, waardoor er een tekort ontstond", zegt Katia.
Momenteel komt de bleekselderij uit Apulië, met name uit het Foggia-gebied. "Sommige gespecialiseerde telers hebben gewassen. Het aanbod is in lijn met de vraag en de prijzen zijn goed."
Olivieri houdt zich bezig met een speciaal ras die, wanneer rijp, een witte kleur heeft. De bleekselderij wordt veel gevraagd door restaurants en winkels. In de Italiaanse detailhandel vindt het weinig aftrek terwijl het in de buitenlandse detailhandel wel veel gevraagd wordt.
Het hoofdkantoor in San Mauro Pascoli (Forlì-Cesena)
"Het is een ras dat al even bestaat, gekenmerkt door een witte kleur wanneer het rijp is en het heeft geen filamenten. Dankzij deze kenmerken wordt het zeer gewaardeerd voor catering en verse consumptie in het algemeen. We zetten ook veel af in het buitenland, bijvoorbeeld in Frankrijk, waar ze veeleisend zijn wat betreft geur en smaak", concludeert Katia.
Voor meer informatie:
Olivieri Srl
Via Tosi 1005
47030 San Mauro Pascoli (FC) - Italië
Tel.: +39 0541/930577
Tel.: +39 3358022431
Email: [email protected]
Web: www.bagagliolivieri.it