Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Kent en Nederland gaan samenwerken voor de groei van internationaal agri-food onderzoek en innovatie

Recentelijk is een nieuwe overeenkomst getekend die is gericht op de ontwikkeling van innovatieve handel in voedingsmiddelen en dranken en investeringsmogelijkheden in het Verenigd Koninkrijk en Nederland.

Het memorandum van overeenstemming werd ondertekend door NIAB EMR, het fruitonderzoekscentrum uit East Malling (Kent, Verenigd Koninkrijk), Locate (ook uit Kent) en Oost NL, het ontwikkelingsagentschap uit Oost-Nederland, en is bedoeld om grotere internationale banden te bevorderen om zowel regionale als internationale wetenschappelijke studies te verrichten.

"Het voedsel dat we eten wordt wereldwijd ingekocht voor de consument", aldus Prof Mario Caccamo, Managing Director van NIAB EMR, en vervolgt: "Nooit eerder waren de kansen en uitdagingen voor de agrofoodsector zo groot. Wetenschap is de motor van innovatie, maar we moeten verder kijken dan het Verenigd Koninkrijk naar een bredere Europese horizon om de kansen te benutten die er zijn."

Als onderdeel van het memorandum van overeenstemming zullen sterkere banden gezamenlijke initiatieven vergemakkelijken waar de gebundelde krachten van de partners "groter zijn dan de som der delen". Eerst is er de ontwikkeling van het ‘Growing Kent & Medway’ cluster, een samenwerking die wordt geleid door NIAB EMR en ondersteund door onderzoeksorganisaties en de voedsel- en drankensector uit Kent. Verdere initiatieven zullen gericht zijn op nauwe contacten om de economie van de betrokken regio's te helpen versterken en stimuleren.

"Kent leidt de realisatie van innovatie voor de voedingsmiddelen- en drankensector in het Verenigd Koninkrijk", zegt Gavin Cleary, CEO van Locate in Kent. "Onze regio biedt een geweldige kans voor de oprichting van bedrijven", voegde hij eraan toe. "Onze collega's in Oost-Nederland zijn wereldleiders in deze sector die de impact aantonen die baanbrekend onderzoek en innovatie kunnen hebben bij het transformeren van voedselproductie en daarom zijn we verheugd over de vooruitzichten van deze samenwerking."

Oost NL heeft de ontwikkeling van het Foodvalley-initiatief ondersteund, het belangrijkste kennisintensieve agrofood-ecosysteem in Nederland. Meer dan 1.500 bedrijven met meer dan 8.000 wetenschappers maken deel uit van de Foodvalley. Sinds de oprichting in 2004 heeft de Foodvalley een diep inzicht opgebouwd in de uitdagingen van de agrovoedingssector en een uitgebreid netwerk van bedrijven, kennisinstellingen en onderwijsaanbieders opgebouwd.

"We zijn erg enthousiast over de mogelijkheid om nieuwe banden tot stand te brengen met de 'Growing Kent & Medway'-cluster", aldus Fons de Zeeuw, bestuurslid en international manager bij Oost NL. “Wij geloven in de toegevoegde waarde van het versterken, verenigen en groeien van de bloeiende voedingsmiddelen- en drankensector in Nederland met andere toonaangevende innovatieregio's in de wereld. We kijken ernaar uit om de mogelijkheden van dit nieuwe partnerschap te ontdekken."

Voor meer informatie: 
NIAB EMR
New Road
East Malling
Kent
ME19 6BJ
T: +44 (0) 1732 843833
F: +44 (0) 1732 849067
[email protected]
www.emr.ac.uk

Publicatiedatum: