Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Joop Hof zwaait af bij Syngenta

"Bedankt allemaal, het is mooi geweest"

Joop Hof heeft zijn aankomende pensioen aangekondigd. Afgelopen zaterdag kwamen veel telers en branchegenoten bij elkaar voor de jaarlijkse open dag bloemkool en broccoli van Syngenta. Deze vindt traditioneel plaats in de tuin van het Fields of Innovation evenement.

Niet gek, want door deze dag, is ooit de internationale week 39 begonnen. Tegenwoordig is het de lokale kick-off van het inmiddels beroemde event. Zonnig, gezellig en gemoedelijk. De tuin stond er perfect bij. Veel bezoekers kwamen ruim op tijd om door het gewas te lopen.

Mensen waren misschien nog net iets netter gekleed dan normaal, want op de uitnodiging stond er dat het een Speciale Editie zou zijn! En inderdaad... Joop Hof, ruim 31 jaar werkzaam als crop advisor bij Syngenta, kondigde zijn aankomende pensioen aan (in april 2020).

Hij werd in het zonnetje gezet en heeft geholpen door collega’s terug geblikt op zijn mooie jaren bij Syngenta. Hij kreeg ook veel aandacht en woorden van tuinders en relaties die vele jaren met hem hebben samengewerkt...

Joop is een bekend gezicht in de bloemkool- en broccoli wereld. Hij bracht door het hele land, veel mensen en belangen bij elkaar en is gewaardeerd voor zijn directe, praktische en duidelijke aanpak. Geen blad voor de mond dus. “Hoe gaat dit met stugge West-Friezen?” vroeg ik hem... “Nou gewoon, eerlijk zijn!! Soms doet het zeer, er is geen andere keuze. Zoals die zomer, meer dan 20 jaar geleden. Toen hadden we antwoordapparaten, geen mobieltjes. Ik kwam terug van vakantie en de mijne stond op rood. Ik was er niet terwijl de telers mij nodig hadden. Foute boel, maar ik heb er veel van geleerd!”

Clarina, een van de introducties van Joop. "Een mooi, kwalitatief, betrouwbaar, oogstbaar ras in de zomer en het najaar. En knolvoet-resistent."

Tijdens deze feestelijke open dag was Joops gezin er natuurlijk ook bij. Voor Joop staat zijn gezin centraal. Daarom heeft hij altijd de vrouwen van de telers aandacht gegeven: ”Thuis en op het bedrijf denken en beslissen ze mee!”.

Het was een heel geslaagde middag en avond. Joop: “Het komt helemaal goed met mij. Ik heb veel hobby’s en veel projecten. Ik wil genieten van mijn kleinkinderen, maar ga zeker ook flink schilderen, vissen, varen en met de camper weg! Alhoewel mijn hart waarschijnlijk heel dichtbij de kooltjes blijft!”.

Voorlopig blijft Joop lekker bezig voor Syngenta en neemt de tijd om zijn opvolger Niels Botman klaar te stomen om het straks van hem over te nemen.

Voor meer informatie:
Syngenta
www.syngenta.nl

Publicatiedatum: