Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Rene Leenders, P. Seelen Grubbenvorst:

"Van de Turkse trostomaten in de granaatappelen gerold"

Tholen - Veel bedrijven in de AGF-handel zullen P. Seelen uit Grubbenvorst vooral kennen als groentenexporteur. Toch biedt het handelsbedrijf uit Venlo sinds een jaar of vijf ook Turkse granaatappelen aan."Tien jaar terug zijn we gestart met Turkse tomaten en zo is het balletje gaan rollen. We betrekken de granaatappelen van onze eigen telers en dat verloopt heel goed", vertelt Rene Leenders.

Inmiddels is het nieuwe Turkse granaatappelseizoen weer opgestart. "We hebben de granaatappelen van de variƫteit Hicaz. De vooruitzichten zijn goed en de kwaliteit van de eerste granaatappelen ziet er prima uit. We verwachten veel dikke maten", vertelt Rene. "De prijzen zijn vrij hoog gestart, maar traditiegetrouw zullen die binnen een paar weken wel wat af gaan nemen. Volgende week starten we met ons huismerk Tsjakka."

P. Seelen zet de granaatappelen vooral op de Duitse markt af, maar ziet ook meer potentie voor de verkoop op de Nederlandse markt. "Vorig jaar hadden we een prima granaatappelseizoen, zowel op het gebied van kwaliteit als prijs. Spanje is vaak de grootste concurrent, maar zij telen heel andere rassen", vertelt Rene.

"Richting december verwachten we de eerste Turkse trostomaten weer onder ons merk Prins, dat inmiddels de nodige bekendheid heeft in de markt", vertelt Rene. Op de vraag of er meer Turkse producten in de koker zitten, antwoordt hij: "Medio oktober verwachten we de eerste kweeperen, ook deze betrekken we direct van onze eigen telers."

Voor meer informatie:
Rene Leenders
P. Seelen
Venrayseweg 118A
5928 RH Venlo
Tel: +31 77 3873250
[email protected]
www.pseelen.nl