Zitten er 'nationale iconen' in de glastuinbouw?

De ontwikkeling van de kunstnier. De uitvinding van bluetooth. De bouw van de Deltawerken. Stuk voor stuk baanbrekende innovaties waar Nederland trots op is. Nationale Iconen hebben de potentie van deze klasse te worden. Op 23 september worden de nieuwste iconen bekendgemaakt door staatssecretaris Mona Keijzer van Economische Zaken en Klimaat.

De vraag is of er een glastuinbouwinnovatie tussen zit? En zo niet, dan is het de uitdaging om bij de volgende editie er tussen te staan, nietwaar? Zo werden in 2014, bij de eerste editie, hybride aardappels aangewezen en in 2016 de Growboxx van Groasis om beplanting in droge gebieden mogelijk te maken. 

Ondersteuning Nationale Iconen door kabinet
Het kabinet helpt de Nationale Iconen naar eigen zeggen hun ambities waar te maken en geeft ze een internationaal podium. "De betrokken ondernemers en onderzoekers krijgen een ondersteuningsprogramma op maat. Daarnaast krijgen ze een minister of staatssecretaris als ambassadeur. Deze biedt bijvoorbeeld toegang tot een groot netwerk bij het aanboren van nieuwe mogelijkheden in binnen- en buitenland."

Lees hier meer. 

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven