Hoe gaan Britse supermarkten om met overbodig plastic verpakkingsmateriaal?

Al jaren ergeren milieubewuste consumenten zich aan overbodige plastic voedselverpakkingen. Natuurlijk zijn supermarktketens hierop ingespeeld door op zoek te gaan naar alternatieve verpakkingsmaterialen. Nu stelt een aantal Britse parlementsleden dat het Verenigd Koninkrijk helemaal moet stoppen met het gebruik van wegwerpverpakking, dus niet alleen die van plastic.  

Alternatieve materialen zoals aluminium, glas, papier of biologisch afbreekbaar plastic hebben ook een impact op het milieu omdat de productie ervan energie kost en de CO2-uitstoot verhoogt, zo staat in een rapport van de Environment, Food and Rural Affairs Committee.

Het comité stelt dat het gebruik van kringloop- en hervulprogramma's dit probleem deels op zou kunnen lossen en roept de regering op te overwegen in te grijpen om nog meer retailers aan te sporen hervulbare alternatieven aan te bieden.

In een boeiend artikel op www.bbc.com is te lezen hoe de zes grootste Britse supermarktketens het verpakkingsprobleem aanpakken. 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven