Europa vermoedelijke eindbestemming

Argentijnse autoriteiten ontdekken lading cocaïne tussen rotte tomaten

De drugsbestrijdingsdienst in Salta (Argentinië) heeft een nieuwe manier van drugstransport blootgelegd, waarmee de smokkelaars voorkwamen dat de drugs door politiehonden werd ontdekt: rotte tomaten en lithiumvet.

Een vrachtwagen beladen met beide producten werd aangehouden in een gemeente in Orán, in opdracht van een federale rechter. In de vrachtwagen werd 408 kilo Boliviaanse cocaïne aangetroffen, verdeeld over zestien dozen. De vrachtwagen had een eerdere drugscontrole succesvol doorlopen, doordat de honden de verdovende middelen niet konden ontdekken.

De criminele organisatie had daarnaast nog extra maatregelen genomen. De kisten met cocaïne waren in aluminiumfolie gewikkeld, om aan de scanners te ontsnappen en de chauffeur had 100.000 peso (€1.614) aan contant geld bij zich om beambten te kunnen omkopen als hij ontdekt werd. De politie heeft een ondernemer uit de groenten- en fruitsector in Colonia Santa Rosa (Salta) gearresteerd, die ervan verdacht wordt de leider van de bende te zijn.

Het lijkt erop dat Europa de eindbestemming was voor de drugs. In principe was de groep die na de inbeslagname van de 408 kilo werd aangehouden verantwoordelijk voor de gehele interne logistiek en de import van de drugs vanuit Bolivia, maar een andere bende zou verantwoordelijk zijn geweest voor de laatste fase van de smokkelactie. 

Volgens Patricia Bullrich, de Argentijnse minister van Veiligheid, is de aanhouding "een van de zwaarste klappen voor de cocaïnehandel."

Bron: clarin.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven