Winnaars hackaton bekend

Automators en Automatoes doen mee in Autonomous Greenhouse Challenge

Er doen dit jaar twee Nederlandse teams mee aan de Autonomous Greenhouse Challenge. Dat is de uitkomst van de hackaton, waarin 21 teams zich afgelopen donderdag en vrijdag probeerden te kwalificeren. The Automators en Automatoes gaan vanaf december met inzet van kunstmatige intelligentie op afstand cherrytomaten telen. Daarbij moeten zij de strijd aan met AiCU, DIGILOG en IUA-CAAS, zo werd door Samir Amghar van gastgemeente Lansingerland op LinkedIn gedeeld. 

Echte toepasselijke namen voor alle vijf de teams. Enerzijds met een verwijzing naar de teelt van tomaten en anderzijds naar kunstmatige intelligentie, algoritmes en wat al niet meer. De komende tijd zullen de teams zich gaan voorbereiden op de teelt. Wie er precies de gezichten achter al die teamnamen zijn, zal dan ook langzaam duidelijk worden. Of kijk alvast hier, waar in PDF alle 21 teams al werden voorgesteld. 

In de vorige editie moesten de groene vingers het afleggen tegen kunstmatige intelligentie. Een team van Microsoft ging er met de winst vandoor. 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven