Tholen – “Momenteel zijn er erg weinig frambozen op de markt te vinden. De lage aanvoer zou best te maken kunnen hebben met de hitte van de vorige maand”, vertelt Filip Devlieghere van Frambozenkwekerij Devlieghere. “Als gevolg van de lage aanvoer zijn de prijzen erg goed voor de tijd van het jaar. Voor 125 gram betaal je €1,40, dat betekent €11,20 de kilo. Dit zijn tenminste prijzen waar je wat aan kan verdienen.”

“Sinds de start van het frambozenseizoen zijn we tevreden over de prijzen. Er zit weleens een dipje in de prijs, maar dat is vaak snel voorbij. We zien dit jaar een mooie gespreide aanvoer en er is weinig concurrentie van importproducten op de markt”, aldus Filip. “Daarnaast is de vraag ook erg goed en we zien de vraag elk jaar toenemen. Dit merken we zeker aan de thuisverkoop. Het is dan ook een erg gezond product dat mooi meelift op de gezondheidstrends van nu. 

“Momenteel zijn we begonnen met de latere frambozenvariëteiten onder de regenkappen. Kwalitatief gezien hebben we een erg mooi jaar. Tijdens de hitte hebben we wel wat verbrande frambozen gehad, maar geen extreme uitval. We hebben juist dit jaar veel extra plus frambozen kunnen verkopen. Tot nu toe zijn we erg tevreden over het seizoen”, besluit Devlieghere.

Voor meer informatie:
Filip Devlieghere
Frambozenkwekerij Devlieghere
Kronemolenstraat 12
+32(0)475 200 657
info@frambozenkwekerij.be 
www.frambozenkwekerij.be