Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Agrona introduceert AG Clean+

Met biologische zeep het kasdek schoon

Zomers is er soms teveel, 's winters dikwijls juist te weinig. Ja, de zon laat zich niet sturen. Om de komende donkere periodes elk straaltje licht mee te pakken, is het voor telers tijd om krijt en coatings van het kasdek af te halen. Dat kan sinds kort met een organisch schoonmaakmiddel op basis van plantenextracten.

Foto's: Marel Loonwerk

Nadir Laaguili, directeur van producent Agrona: "Het is een biologische zeep om glas te reinigen in de tuinbouw. Het glasreinigingsmiddel is vooral ook geschikt voor AR-gecoat glas."

Het product werd ontwikkeld nadat er aan Agrona gevraagd werd of er een biologische zeep kon worden geleverd. Dit omdat telers met enkel water niet al het vuil van hun kasdek kregen en er toch restjes vervuiling achterbleven.

Aan de introductie gingen twee jaar van testen vooraf. Nadir: "Er zijn testen gedaan bij TNO en bij verschillende loonwerkers. De resultaten die daaruit naar voren kwamen, waren erg positief. Het bleek dat ons product een hoge schoonmaakkracht heeft, terwijl de aantasting op AR-gecoat glas nihil is."

Tien minuten inwerken
AG Clean+ heeft een honderd procent biologische samenstelling van natuurlijke plantenextracten gecombineerd met water, alcohol, citraat en azijn. Het middel heeft volgens Nadir een sterk reinigende werking, maar is veilig voor het milieu en voor mens en dier. "En ook voor de meeste gewassen, dus het leegruimen van de kas hoeft niet. Al is ons advies wel om het eerst even te testen."

En de toepassing? "Het zeepconcentraat moet worden opgelost in lauw warm water in een concentratie van 1-3% AG Clean+. De plantaardige zeepoplossing kan vervolgens met een schuimlans op een hogedrukreiniger op het glas aangebracht worden."

Vervolgens moet het tien minuten inwerken. "En daarna is het zaak om grondig af te spoelen met water." 

Op dinsdag 17 september zal een twintigtal telers bij Havecon in Bleiswijk een presentatie krijgen over dit nieuwe middel. Zij kunnen dan vragen stellen. Telers die niet aanwezig kunnen zijn, kunnen contact opnemen met Nadir via onderstaande contactgegevens.

Voor meer informatie:
+ 31 (0) 10. 7371451
 
Nadir Laaguili
+ 31 (0) 6.21515915