Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Plaagontwikkeling wordt overzichtelijker met Scoutapp"

Het waarnemen en monitoren van ziekten en plagen in het gewas is van oudsher een belangrijk onderdeel van een goed werkende gewasbeschermingsstrategie. Trends en vooral patronen herkennen is één van de succesfactoren om de steeds moeilijker en complexer wordende beheersing van ziekten en plagen in goede banen te leiden.

Dat laatste kan nu ook met een app. Royal Brinkman heeft samen met partner LetsGrow.com een digitale applicatie ontwikkeld, met moderne methodieken voor dataverzameling en –beoordeling van ziekten en plagen in de tuinbouw. De app zal teeltspecifieke aanbevelingen geven over ziekten, plagen en bijbehorende bestrijdingsmaatregelen.

Het werk van gewasbeschermingsspecialisten is gebaseerd op het (her)kennen van trends en het voorspellen van risico’s. In de loop der jaren zijn er veel technieken ontwikkeld om tot een passend en werkend gewasbeschermingsadvies te komen.

Royal Brinkman zet nu naar eigen zeggen de volgende stap en heeft de afgelopen maanden samen met haar partner LetsGrow.com een digitale applicatie ontwikkeld, die moderne methodieken voor dataverzameling en -beoordeling van ziekten en plagen in de tuinbouw brengt.

Relatie tussen gewasbescherming en oogstgegevens
De app biedt volgens de ontwikkelaars de potentie om uiteindelijk een centraal, modern sturingsinstrument te worden voor gewasbescherming evenals bemestingsmaatregelen. Direct vanaf de start, zullen huidige klanten van LetsGrow.com de plaagontwikkelingen of gewasbeschermingsmaatregelen in verband kunnen brengen met oogstgegevens. Data wordt hiermee vertaald naar waarde, zo is het doel.

Verdere doorontwikkelingen geven bijvoorbeeld teeltspecifieke aanbevelingen over ziekten & plagen en de bijbehorende bestrijdingsmaatregelen worden overzichtelijk en eenvoudiger weergeven.

Binnenkort beschikbaar
Binnenkort zal de eerste versie van de Scoutapp verkrijgbaar zijn.

Voor meer informatie:
Royal Brinkman 
[email protected]
www.brinkman.nl

 
 

 

 
 

 

Publicatiedatum: