Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Wijn in je boekenkast

Tholen - Je gasten zullen raar opkijken wanneer je naar de boekenkast loopt om een glas wijn in te schenken. Bio-wijnmerk Neleman introduceert binnenkort wijn in een heel bijzondere verpakking: Een bag-in-box wijn die voorzien is van een ontwerp dat op een stapel boeken lijkt. "Dankzij deze onopvallende stijl kan onze 'Wine in books' onopvallend in een boekenkast worden geplaatst. Het is hiermee het meest smaakvolle boek dat je ooit zult lezen. We hebben al erg veel positieve reacties op dit ontwerp gekregen, onder meer van diverse designblogs", vertelt Derrick Neleman.

Op de wijndoos zijn drie verschillende boeken afgebeeld, met de titels 'The Big Atlas of Organic Wines', 'Why We Take Care of Nature' en 'Wine Book'. Het ontwerp bevat ook een handige handgreep en het tapkraantje lijkt uit de bladzijdes van het boek te komen.

Waarom is er gekozen voor een bag-in-box wijn? "Deze verpakkingsvorm biedt de nodige duurzaamheidsvoordelen. Zo veroorzaakt de productie van deze verpakking 50% minder CO2-uitstoot dan de traditionele wijnfles. In Nederland is het imago van de bag-in-box wijn niet heel goed. Men gebruikt het vaak alleen bij een barbecue of een feestje en dan bevat de bag-in-box veelal een heel goedkope wijn. In andere landen, waaronder Canada en Amerika verpakken wijnproducenten juist hun beste wijn hierin. Wij hebben speciale wijnen voor in deze bag-in-box gemaakt. Het gaat om een rode en een witte wijn, respectievelijk de Monastrell Cabernet Sauvignon en de Macabeo Viognier. Het is een blend, aangezien we daarmee de meeste invloed hebben op de smaak. En de wijn is licht gerijpt op hout. Elke 'Wine in books'-doos bevat wijn die gemaakt is van meer dan 2600 biologische druiven."

Klik hier voor een uitvergroting van deze afbeelding. 

Neleman Wijnen hoopt met het design onder andere de natuurvoedingsklant aan te spreken. "We hebben veel aandacht geschonken aan het design, waarmee we onze doelgroep aanspreken. De consumenten die in natuurvoedingswinkels rondlopen zijn over het algemeen mensen die meer dan gemiddeld over het leven nadenken, graag lezen en met duurzaamheid bezig zijn. Daar spelen we met dit design op in. Hoe leuk is het om je vrienden te verrassen door naar je boekenkast te lopen om een glas wijn in te schenken?"

Op deze foto zijn de twee varianten goed te zien. 

Deze nieuwe bag-in-box wijn zal binnen een paar weken ook op de Nederlandse markt te verkrijgen zijn.

Voor meer informatie:

Derrick Neleman
Neleman Wijnen
06 12411228
[email protected]  
www.neleman.org