Rijk Zwaan investeert €10 miljoen in uitbreiding faciliteiten Almería

Rijk Zwaan, het van origine Nederlandse veredelingsbedrijf, investeert zo'n €10 miljoen in de tweede uitbreiding van zijn hoofdkantoor in Almería. Er zal een centrum worden gebouwd voor het onderzoek naar nieuwe gewassen. Hiermee breidt het bedrijf zijn R&D activiteiten in Spanje uit.

Met dit project breidt Rijk Zwaan Ibérica zijn huidige faciliteiten met meer dan 3.000 vierkante meter uit, tot een totale oppervlakte van 9.672 vierkante meter. 

Momenteel werken er 120 vaste werknemers op het terrein. Daarnaast zijn er tijdelijk werknemers en werknemers op andere hoofdkantoren actief. De bouw en herinrichting van de faciliteiten zorgen ervoor dat er plaats komt voor zo'n 50 extra werknemers.

Het hoofdkantoor van Rijk Zwaan Ibérica, dat in 1998 geopend werd, werd in 2011 voor het eerst uitgebreid en nu zal dat dus voor de tweede keer gebeuren. Daarnaast investeert Rijk Zwaan €3 mln in zijn nieuwe onderzoekscentrum in El Ejido, waar inmiddels al gewerkt wordt aan de bouw van een kas en nieuwe kantoren. In totaal steekt Rijk Zwaan dus voor de komende vijf jaar meer dan €13 mln in Almería.

 

Bron: diariodealmeria.es


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© GroentenNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven